שיש גרניט פורצלן למטבח
- עודכן לאחרונה ב: 21/07/2024
שיש גרניט פורצלן חולל מהפיכה בתחום החיפויים למטבחים הודות לתחזוקה מאוד נוחה ועמידות גבוהה לחום, שריטות ושחיקה. זהו משטח עמיד יותר משיש קוורץ וזול יותר משיש טבעי כך שאפשר להבין מדוע הוא מבוקש כל כך.
יחד עם זאת חשוב להבין שיש הבדלים משמעותיים בין סוגי הגרניט פורצלן וכדי ליהנות מכל היתרונות יש לבחור את הסוג והדגם באופן שקול.
לפניכם הסבר על משטחי הגרניט פורצלן ועל הדרך לבחור את המתאים ביותר למטבח שלכם.
חברת ״שיש אגם״ מתמחה במכירה והתקנה של שיש גרניט פורצלן למטבח. אנו משווקים מורשים של מיטב החברות והמותגים ובכלל זה דקטון, אבן קיסר פורצלן, אינפיניטי ועוד רבים וטובים.
ריכזנו עבורכם טיפים ומידע חיוני שחשוב לדעת לפני בחירה ורכישה של גרניט פורצלן למטבח. נשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה, התייעצות או הצעת מחיר.
אנו מהמתקינים הגדולים בישראל ולכן באפשרותנו לספק לכם את הצעות המחיר הכי משתלמות.
כל דגמי שיש פורצלן למטבח שאנו משווקים מקוריים ובעלי אחריות מלאה. כמו כן לקוחותינו נהנים גם מאחריות נוספת על ההתקנה.
מבצעים מיוחדים לשנת 2024
ועוד מגוון ענק של דגמי פורצלן במחירים שאסור לפרסם.
עמידות גבוהה לצד נראות מרהיבה
שיש גרניט פורצלן למטבח מהווה את אחד החידושים המרעננים של השנים האחרונות ומדגים באופן מושלם כיצד טכנולוגיה עכשווית יכולה לפתור את הקונפליקט הידוע שבין שימושיות ועיצוב. בסרטון ניתן לראות התקנה של גרניט פורצלן במטבח חדש (דגם MB06 אינפיניטי). בהמשך תוכלו להתרשם מקטלוג גרניט פורצלן עדכני ומידע חשוב שיסייע לכם להכיר את ההבדלים והדגשים בבחירת המשטח המושלם.
איך מיוצר שיש גרניט פורצלן?
בניגוד לשיש הטבעי, גרניט פורצלן הוא חומר מעשה ידי אדם ואם כבר עיינתם בסוגי הפורצלן למטבח באתרנו, בוודאי שמתם לב שמדובר בחומר חזק ועמיד במיוחד.
למרבה ההפתעה, המרכיב העיקרי של פורצלן הוא חימר.
איך יכול להיות שהחימר השביר יכול להיות בסיס לחומר כל כך חזק? הסוד הוא בשילוב של מספר מינרלים בטכנולוגיות ייצור מתקדמות.
בבסיס התהליך מצוי חימר סיני שבשילוב עם המינרלים קאוליניט (מינרל חרסית), פצלת השדה (מינרל שמצוי בסוגי סלעים רבים), מינרלים נוספים וחרסית, יוצרים תרכובת ייחודית שנדחסת בעוצמה ומחוממת בטמפרטורות מאוד גבוהות עד להתרכבות החומרים ויצירת המשטחים הדחוסים והחזקים.
התוצאה שמתקבלת היא היא חומר צפוף ואטום כמעט לחלוטין עם עמידות גבוהה במיוחד לכתמים, חום, קרני UV, שריטות וסדקים.
כדי להשלים את התהליך ולשוות לפורצלן את המראה המיוחד, מזגגים את החומר ומוסיפים לו פיגמנטים שיוצרים את הדוגמאות והמראה המבריק דמוי זכוכית (דרגת הברק נשלטת ומשתנה בהתאם לדגם).
גרניט פורצלן מיוצר ברחבי העולם כשבין המקומות המרכזיים ניתן למנות את איטליה, ספרד והודו.
מה ההבדל בין שיש גרניט לגרניט פורצלן?
למרות השמות הדומים מדובר בשני משטחים שונים לחלוטין. בעוד גרניט הוא שיש טבעי שנחצב במעמקי האדמה, גרניט פורצןן הוא חומר לא טבעי שנוצר במפעלים ייעודיים.
שיש גרניט טבעי הוא אחד מסוגי השיש העמידים ביותר אך מחירו יקר יותר באופן משמעותי. גם גרניט פורצלן חומר מאוד עמיד שמגיע בהרבה יותר גוונים ועיצובים ובתג מחיר הרבה יותר נגיש.
העובדה שהפורצלן אינו חומר טבעי שנוצר בטבע לא צריכה להטריד אתכם מאחר שזהו משטח איכותי במיוחד ומפני שמרבית סוגי השיש למטבח שנמכרים כיום אינם טבעיים (לרבות אבן קיסר).
מה כדאי? שני הסוגים מאוד מומלצים והשיקול צריך להיות לפי התקציב והחיבור שלכם למראה של כל אחד מהם.
האם פורצלן מתאים למטבח שלכם?
אם קראתם חלק מהמדריכים שפרסמנו כדוגמת המדריך לשיש אבן קיסר, בוודאי שמתם לב שאנחנו לא חוסכים בביקורת ומשתדלים להביא לכם מדריכים אובייקטיביים שעוזרים לבחור את המוצר שהכי מתאים לצרכים, לטעם ולתקציב שלכם.
גם במקרה של משטחי גרניט פורצלן חשוב להכיר את היתרונות והחסרונות ולהבין איך לבחור את המשטח האולטימטיבי שיתאים לצרכים במטבח שלכם.
משטחי פורצלן משלבים באופן יוצא מן הכלל את העמידות הגבוהה לצד עיצובים מרהיבים. מרבית משטחי הפורצלן יספקו לכם נוחות מירבית בבישול ובאותה נשימה גם ירשימו את האורחים שלכם וניתן לומר בוודאות שמשטחי גרניט פורצלן איכותיים בהחלט יספקו לכם תמורה מלאה לכסף.
שיש פורצלן למטבח לעומת חומרים אחרים הוא שילוב מנצח בין חומר פונקציונלי לבין מראה שבטוח יקלע גם לטעם שלכם מהסיבה שיש כל כך הרבה יצרנים איכותיים שמשקיעים רבות ביצירת עשרות דגמים במאות מרקמים וגוונים.
שיש גרניט פורצלן יתרונות
היתרונות של שיש שיש פורצלן במטבח באים לידי ביטוי במגוון היבטים שהופכים אותו לאחת הבחירות החכמות בכל מטבח.
חוזק משטח
גרניט פורצלן למטבח הוא אחד המשטחים החזקים ביותר שאתם יכולים לרכוש בעלויות הגיוניות ובניגוד למשטחי אבן יקרים כמו אוניקס שנראים מיליון דולר אבל אתם לא יכולים להניח עליהם סיר של שקל, הפורצלן מאוד חזק. זהו יתרון עצום במשטח עבודה במטבח הן מבחינת האפשרות לעבוד עליו בלי לפחד והן מבחינת היכולת לעצב את השיש למטבח באופן מיוחד, עם אזורים צפים רחבים ועוד שלל אפשרויות (ניתן להיוועץ עמנו בחינם בנוגע לאפשרויות הרבות שקיימות).
עמיד בפני שריטות
יש דברים שלא ניתן לעשות בלי לגרום נזק לחלק ממשטחי העבודה הנפוצים במטבח. אחד מהם הוא חיתוך של מזון.
רוצים לקצוץ ולחתוך ירקות, עוף או בשר על גבי השיש? במרבית משטחי הפורצלן תוכלו לעשות את זה באופן ישיר (בלי קרש חיתוך) ובלי חשש לנזק. במשטחים מחומרים אחרים לעומת זאת כבר תצטרכו להתשמש בקרש חיתוך כדי למנוע נזק למשטח.
עמידות לחום
עמידות לחום היא עוד תכונה שהופכת את הגרניט פורצלן לחומר שימושי דווקא במטבח.
פעולות (שיש כאלה שיאמרו שהן בסיסיות) כמו הנחת תבנית או סיר חמים ישירות על גבי המשטח מבלי לפחד מלחץ תרמי שיוביל לסדק או לשחיקה אינן נחלת כל משטחי העבודה.
בעוד שמשטחים רבים אחרים מחייבים אתכם להשתמש בתחתיות, פורצלן טוב אינו מתרגש מטמפרטורות גבוהות ואתם יכולים להניח עליו ישירות סיר רותח. יתירה מכך, אם אתם מבשלים בסגנון אקסטרים תוכלו אפילו ולהשתמש במבער להכנת קינוח מרשים ישירות על גבי הפורצלן ובחלק מהמשטחים אפילו להשתמש בחנקן נוזלי.
פורצלן אינו סופח כתמים
אחת הבעיות הנפוצות במשטחי עבודה למטבח היא ספיחה של כתמים. שאריות מזון ותבלינים כמו פפריקה, כמון או שומן שמצטבר בנקבוביות של המשטח, גורמים לכתמים שלעתים מאוד קשה להסיר אותם אם בכלל.
מה עושים? או שנזהרים, או שמורחים סילר באופן תקופתי שאוטם את הנקבוביות הזעירות שמאפשרות את הצטברות הכתמים.
למי שרוכש פורצלן כל זה לא משנה מפני שמדובר בחומר בצפיפות גבוהה מאוד וכמעט נטול נקבוביות כך שכתמים זה לא משהו שצריך להדיר שינה מעינכם. תבלין שנשפך על הפורצלן? לא בעיה. מנגבים וסוגרים את הסיפור.
מעבר לעניין הוויזואלי, היעדר נקבוביות הופך את המשטח להרבה יותר סטרילי מאחר שהפורצלן לא מאפשר הצטברות של לכלוך, חיידקים ובקטריות ומכיוון שניתן לנקות אותו באופן פשוט גם בחומרי ניקוי חזקים (אם כי אין בזה צורך).
מדובר באחד המשטחים הכי נקיים, היגייניים וקלים לניקוי כך שלא משנה אם אתם מכינים אוכל למשפחה או מוטרדים מרמת הניקיון בזמן הכנת אוכל לפעוטות, עם פורצלן הבישול והעבודה במטבח הופכים להיות הרבה יותר קלים ובעיקר נקיים.
מתאים כשיש חוץ
חושבים לבנות מטבח חיצוני או פינת מנגל מושקעת? הפורצלן הוא אחת החלופות המומלצות לשיש חוץ הודות לעמידות וקלות האחזקה שלו.
כמו כן הפורצלן שומר על הגוון הטבעי שלו בכל תנאי מזג האוויר.
מגוון אינסופי של דגמים
זוכרים שציינו שהגרניט פורצלן למטבח הוא חומר שמיוצר באופן מלאכותי? זאת בדיוק הנקודה שמאפשרת ליצרנים להגיע למגוון אינסופי של גוונים, מרקמים וצבעים שיקלעו לטעם שלכם כך שלא תצטרכו להתפשר על המראה ותמצאו בדיוק את מה שמתאים למטבח ולטעם האישי שלכם.
שיש גרניט פורצלן חסרונות
לאור היתרונות הרבים אתם עשויים לתהות מה כבר יכול להיות חיסרון במשטח פורצלן. לדעתנו יש שני דברים שחשוב לקחת בחשבון לפני שמזמינים את המשטח למטבח.
המחיר (חיסרון ויתרון)
מחיר שיש גרניט פורצלן למטבח אינו היקר ביותר אבל הוא בטח לא הכי זול, אחת כמה וכמה כשמכוונים למשטח איכותי במיוחד כמו אבן קיסר, דקטון או למינם.
כפי שהדגשנו במדריכים רבים באתר, עם סוגים רבים כל כך של משטחים, אתם יכולים כמעט תמיד למצוא את מבוקשכם בלי להיכנס לחובות.
יש לכם את התקציב הדרוש? אתם יכולים להגיע לתוצאות מעולות עם הפורצלן. אין לכם? דברו איתנו ונתאים לכם את הפתרון המושלם עבורכם שמשלב מראה ופונקציונליות.
אחד היתרונות הכי גדולים במחיר פורצלן הוא היכולת לבחור את הדגם המתאים לכיס.
יש לכם תקציב גבוה? תוכלו ללכת על דקטון אך גם אם לא, ישנן חלופות טובות למדי שמביאות את היתרונות לידי ביטוי אבל במחיר יותר זול.
אוי הקנטים
אחת הבעיות המרכזיות במשטחי פורצלן למטבח היא חוסר היכולת לתקן שברים. בעוד שבמשטחי קוורץ ניתן לתקן שברים בקלות יחסית, במשטחי פורצלן הדבר בלתי אפשרי.
הילד הקטן והחמוד החליט לדפוק את הכף הגדולה דווקא בקנט של המשטח? במידה שנוצר שבר לא ניתן יהיה לתקן אותו והפתרון היחידי יהיה החלפת המשטח. זאת דרך אגב הסיבה שאנו ממליצים לבחור במשטחים עבים ועמידים ולהימנע ממשטחי פורצלן דקים וזולים.
ההבדלים בין הדגמים והסוגים של הפורצלן שחשוב להכיר
יש מגוון רחב של יצרנים ודגמים שיכולים להיות מאוד שונים בדרגת העמידות שלהם כך שלעתים קרובות יש סיבה להפרשי המחירים בין היצרנים השונים.
כמו כן חשוב לציין שיתכנו הבדלי עמידות גם בתוך משפחות הדגמים של אותם יצרנים. לדוגמה דקטון האיכותי נחשב לעמיד במיוחד אך דווקא דגמי הפרימיום המבריקים עלולים להיות פחות עמידים לשריטות (אך עדיין מאוד עמידים).
זאת הסיבה שאנו ממליצים לכם להתייעץ עם אחד מיועצינו על מנת שנוכל לסייע לכם לבחור בסוג והדגם שהכי מתאימים לצרכים שלכם.
חברות מומלצות וסוגי לשיש גרניט פורצלן
ישנם מספר יצרנים ומשווקים של משטחי גרניט פורצלן.
בשיש אגם תוכלו להתרשם מיותר מ-100 סוגים שונים של משטחים של היצרנים הבאים (לחצו על המותג למידע נוסף):
דקטון – אחד המותגים המומלצים בעולם. משטחי דקטון מיוצרים בספרד על ידי חברת קוסנטינו ונחשבים לאיכותיים ביותר שקיימים.
אבן קיסר פורצלן – לא נראה לנו שצריך להרחיב על האיכויות של חברת אבן קיסר. כמו במשטחי הקוורץ האיכותיים, גם בפורצלן אבן קיסר מייצרת דגמים עם אחריות לכל החיים שיגרמו לכם לשמוט את הלסת.
אינפיניטי – אחד מהחברות המומלצות לאור העיצובים האיטלקיים המרהיבים ואיכות חומרים בלתי מתפשרת במחירים הרבה יותר נוחים.
מותג הבית שלנו – מותג פורצלן מוביל שמיוצר באיטליה ומשלב בין מחיר מאוד משתלם לבין עמידות יוצאת דופן.
ב׳שיש אגם׳ משווקים עשרות דגמי שיש גרניט פורצלן של מיטב היצרנים כולל אחריות מלאה והכל במחיר הכי משתלם! התקשרו או שלחו הודעה לייעוץ והצעת מחיר.
חיפוי קירות עם פורצלן
לוחות הפורצלן יכולות להיות אפשרות נהדרת גם לחיפוי הקירות במטבח או בכל מקום אחר. מדובר כאמור בחומר מאוד עמיד שאינו צובר לכלוך ואם כבר התלכלך אז מאוד קל לנקות אותו.
כמו כן שימוש בפורצלן יעשה במקשה אחת (או מספר קטן של לוחות) באופן אחיד כך שתוכלו להימנע משימוש ברובה ובחיבורים שמאפיינים שימוש בחרסינה או קרמיקה.
חיפוי גרניט פורצלן למטבח הוא אפשרות נהדרת שמשלבת בצורה יוצאת דופן מראה מרהיב ועמידות מוחלטת.
למי מתאים פורצלן למטבח?
מאחר שמדובר בחומר שימושי, חזק ויפה שנראה כאילו נוצר במיוחד למטבחים, הוא מתאים למרבית האנשים שמחפשים שיש איכותי למטבח שיהיה עמיד ויראה מיליון דולר אבל יעלה הרבה פחות.
לעומת זאת אם ידכם אינה משגת או אם אתם הולכים לעצב מטבח מאוד ייחודי ושונה, יכול להיות שכדאי לשקול אופציות אחרות כמו משטחי קוורץ יפים אך זולים יותר או שיש טבעי שנחשב ליוקרתי שבחבורה.
נשמח לסייע לכם לבחור את הדגם המושלם למטבח שלכם. צרו איתנ ו קשר עוד היום ונציגנויסייעו לכם מכל ה-❤️.