סוגי שיש למטבח - המדריך המלא
בחירת שיש למטבח לא פשוטה כפי שרבים נוטים לחשוב. ישנם סוגים רבים עם מאפיינים, תכונות ומראה שונים ולכן בבואכם לבחור את סוג השיש למטבח אתם צריכים לשקלל מספר גורמים.
מעבר למראה, שהוא ללא ספק אחד הגורמים המשמעותיים ביותר, קחו בחשבון גם את נושאי העמידות, ניקיון וכמובן מחיר. אז מה בוחרים? גרניט, קוריאן, נאוליט או אולי אבן קיסר?

במדריך שלפניכם, ננסה לעשות לכם סדר בעניינים כך שתבינו מדוע לא כל סוג שיש מתאים למטבח ולצרכים שלכם כמו גם כיצד תעשו את ההחלטה המשתלמת ביותר עבורכם – כזו שתשלב פונקציונאליות לצד הנאה ומראה אטרקטיבי.
לתשומת לבכם!
- אנו משווקים מורשים של כל סוגי השיש שנסקרים במדריך (מלבד קוריאן), ואתם מקבלים אחריות על העבודה ועל המשטח.
- אנו מחויבים לספק לכם את הצעת המחיר המשתלמת ביותר!
- תוכלו ללחוץ על מותג השיש למטבח על מנת לקבל פרטים נוספים אודותיו.
אבן קיסר
כשרוב הצרכנים חושבים על שיש למטבח, ישר עולה השם "שיש קיסר". החברה הישראלית הממוקמת בקיבוץ שדות ים, צברה לעצמה מוניטין במהלך השנים בכל הקשור לאיכות והחדשנות שהביאה לתחום המשטחים למטבח.
חברת "אבן קיסר" הפכה מזמן לשם נרדף להצלחה במושגים בינלאומיים. בנקודה זו ברצוני להבהיר, אין דבר כזה "שיש קיסר", ישנו מושג שנקרא "אבן קיסר" ולא בכדי.
אבן קיסר מייצרים למעשה משטחי קוורץ המשלבים דבקים מיוחדים עם גבישי קוורץ בתהליך חדשני, זאת בניגוד לסוגי שיש אחרים, המיוצרים מאבן שיש טבעית שנחצבת בסלעים מיוחדים, אם כי כפי שנראה בהמשך, במציאות של התקופה הנוכחית, רובם המכריע של המשטחים למטבח (כולל האיכותיים והיקרים ביותר) כלל אינם עשויים מאבן טבעית.
זה לא צריך להפריע כל עוד המשטח איכותי, נראה טוב ומתאים למטבח, ולעתים עצם העובדה שאפשר לעבד את החומר וליצור אותו לפי מפרט, יכולה להוות יתרון.
עיצוב
מגוון הדגמים של אבן קיסר הוא עצום ומתאים לכל מטבח.
בניגוד למשטחי שיש טבעי, אבן קיסר היא כמו חומר גלם ביד היוצר ולכן אפשרויות הפיתוח רחבות מאוד והן מבחינת הטקסטורות והן מבחינת הצבעים. לאבן קיסר יתרון נוסף. החברה מייצרת כיורים תואמים למשטח השיש – דבר שלעתים רובות תתקשו למצוא במקום אחר.
עמידות
אבן קיסר נחשבת לעמידה יחסית. יחד עם זאת היא עשויה להיפגע במגע עם סכינים חדים (שישאירו עליה חריצים זעירים). כמו כן היא אינה עמידה בטמפרטורות גבוהות ולכן אסור להניח על משטח האבן סירים או מחבטות שרק עכשיו ירדו מהכיריים, מאחר ואלה ישאירו סימנים שלא תוכלו להוריד.
הערה: בשנים האחרונות הוכנסו שיפורים רבים למוצר והיום אבן קיסר הפכה להרבה יותר עמידה בפני חום ושריטות יותר מאי פעם, עניין שרק הולך ומשתפר בכל שנה.
תוכלו להתייעץ עם המומחים שלנו כדי לשמוע על כך פרטים נוספים.
אחריות
כחברה שבנתה לעצמה מוניטין מוצדק, אתם נהנים מאחריות מלאה לכל החיים! (למשטחי הקוורץ ובכפוף לתנאי החברה). יחד עם זאת, על מנת ליהנות מאחריות מקיפה, עליכם לעבוד עם מתקין שיש מורשה מטעם חברת "אבן קיסר".
ב'שיש אגם' אתם רוכשים משטחי אבן קיסר למטבח עם אחריות מלאה של היצרן ובנוסף אנו מעניקים אחריות גם על ההתקנה.
ניקוי
משטחי אבן קיסר קלים יחסית לניקוי. לרוב די במטלית לחה על מנת לנקות את השיש בצורה טובה מאוד.
במקרה של לכלוך קשה, ניתן לגרדו בעזרת משטח פלסטיק כלשהו, אך שימו לב להחזיק אותו בזווית כהה וודאו שהוא אינו יכול לשרוט את המשטח.
כדי לנקות אבן קיסר, מומלץ להיעזר באסטוניש של חברת יעקובי (חשוב לנסות במקום נסתר תחילה ותמיד לעבוד על פי הוראות היצרן).
על מנת לשמור על המשטח, הימנעו משימוש בחומרי ניקוי חזקים כדוגמת מסירי שומנים.
נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון הוא הדגם מהסיבה שישנם דגמים אטומים יותר או פחות, וככל שהמשטח אטום וחסר נקבוביות, כך הוא עמיד יותר בפני לכלוך וקל יותר לנקות אותו.
עלויות
המחירים של אבן קיסר נחשבים לסבירים ואם תתאמצו או תתפשרו על קולקציה משנה קודמת, אתם עשויים לחסוך כסף רב.
המחיר של אבן קיסר משתנה בהתאם לדגם ולעתים יכול לנוע בטווח של עשרות אחוזים, ולכן כפי שאנו תמיד ממליצים, צריך להבין תחילה מה התקציב לפני שבוחרים דגם כזה או אחר.
מגוון הדגמים הרחב, מאפשר לכם לבחור את המראה האהוב עליכם במחיר שמתאים לתקציב שלכם.
פורצלן
שיש גרניט פורצלן למטבח מהווה את אחד החידושים המרעננים של השנים האחרונות אשר משלב יתרונות מכל העולמות.
תמיד טענו שכדי לבחור משטח עבודה למטבח צריך לקחת בחשבון את עניין השימושיות ואת המראה ונדמה שהפורצלן מצטיין בשני התחומים.
משטחי הפורצלן כל כך מוצלחים עד שהצליחו לערער על ההגמוניה של משטחי הקוורץ כמו 'אבן קיסר' שלאור זאת החלה לייצר משטחי פורצלן בעצמה (על כך בהמשך המדריך)!
עיצוב
מאחר שגם כאן לא מדובר במוצר טבעי אלא במשהו שמיוצר על ידי מגוון חברות, ישנן אינספור דגמים ומרקמים כך שסביר להניח שתמצאו את מה שהכי מתאים למטבח ולטעם האישי שלכם.
ב'שיש אגם' משווקים למעלה קרוב ל-10 סוגים שונים של פורצלן למטבח (יצרנים שונים ועשרות דגמים של כל אחד מהם) ואנו בטוחים שתמצאו בדיוק את המשטח שקולע לטעם שלכם.
עמידות
אל תתנו למראה המעודן להטעות אתכם. גרניט פורצלן למטבח הוא אחד המשטחים הכי עמידים וחזקים שאתם יכולים להעלות על הדעת, ובכלל זה הם מצטיינים ב:
עמידות לחום – תרגישו חופשיים להניח עליו סירים או תבניות חמות באופן ישיר ובלי עזרים כמו תחתיות מיוחדות, וכל זה בלי לפחד שמא יקרה משהו למשטח.
עמידות בפני שריטות – אלה הם משטחים קשוחים במיוחד ועמידים לשריטות, כך שניתן לחתוך ולקצץ עליהם מזון באופן ישיר ובלי קרש חיתוך!
עמידות לשחיקה – פורצלן איכותי ישמור על המראה שלו למשך שנים רבות ואם מתחזקים אותו באופן נכון, הוא יראה כאילו יצא מהמפעל לו מזמן.
ניקיון
היעדר נקבוביות מביא לכך שהפורצלן אינו סופח לכלוך ומהווה מקום היגייני להכנת מזון.
בנוסף, זהו אחד המשטחים שהכי קל לנקות ולא צריך להשתמש בחומרי ניקוי חריפים, אך אם תרצו בכך לא צריכה להיות שום בעיה והגרניט פורצלן יעמוד כמעט בפני כל חומר ניקוי.
לפורצלן יתרונות רבים אחרים. אנו ממליצים בחום לקרוא את המדריך לשיש גרניט פורצלן במטבח שמתייחס לכל מה שצריך לדעת לרבות המחיר, קטלוג עדכני חברות ומותגים מומלצים שמתמחים בייצור ושיווק גרניט פורצלן למטבח ועוד.
חשוב לציין שאיכות ועמידות הפורצלן יכולה להשתנות בהתאם ליצרן ואפילו לדגם ולכן חשוב מאוד להבין איזה סוג אתם רוכשים ומה היכולות שלו.
מחיר
פורצלן נחשב למשטח יקר וכשמדובר במשטחים גדולים, ההפרשים בינו לבין חלופות אחרות, יכולים להיות משמעותיים מאוד.
לכן חשוב לקבל את ההחלטה על בסיס רציונלי ולזכור שישנם משטחים שאולי נחשבים לפחות איכותיים באופן יחסי אך עדיין יספקו לכם תמורה מעולה למחיר ויאפשרו לכם לעבוד במטבח באופן חופשי.

דקטון
משטחי דקטון הם עוד אפשרות מעולה לבחירה כמשטח במטבח.
ראשית, מדובר במשטח פורצלן ולא בחומר טבעי כמו שיש גרניט אך כפי שדנו בכך באבן קיסר, לעניין הזה יכולה להיות משמעות חיובית – במשטחי דקטון זה בדיוק כך, ונדמה שהחומר הזה נוצר במיוחד בשביל המטבח שלכם.
בין התכונות הבולטות שהופכות את הדקטון לבחירה חכמה אפשר למנות:
עמידות בחום – רוצים להניח סיר או תבנית חמים על גבי המשטח? עם דקטון זה פשוט לא עניין.
עמידות לשריטות – אתם יכולים לחתוך באופן ישיר על גבי המשטח בלי לפחד משריטות ופגמים.
סטריליות – בהיעדר נקבוביות, הדקטון אינו סופח כתמים ואינו מכיל מקומות שמעודדים התפתחות חיידקים והצטברות של לכלוך.
חוזק – זהו אחד המשטחים החזקים בנמצא ומעבר לכך, הוא שומר על הגוון שלו במשך שנים – אפילו בחשיפה ממושכת לשמש.
החיסרון של הדקטון טמון במחירו הגבוה באופן יחסי אך מעבר לכך, מדובר באפשרות מאוד טובה שמשלבת מראה עדכני ושימושיות מרבית גם במטבח העמוס ביותר.
למינם
למינם מיוצר על ידי אחת מהחברות הגדולות בעולם לייצור פורצלן שמקום מושבה באיטליה.
אם להיות מדוייקים, החברה האיטלרית התחילה לייצר שמטחי פורצלן איכותיים אי שם כבר בשנת 2001 ומאז רק המשיכה להיות טובה יותר ויותר.
מדובר במשטחי פורצלן מאוד איכותיים שנראים מעולה הודות לנגיעה האיטלקית שבהם.
החברה מחזיקה במספר פטנטים בתחום ובין היתר מתמחה ביצור של משטחים בטווח עובי מאוד רחב, עניין שהופך את הלמינם למתאים גם כחיפוי קירות.
בנוסף, המשטחים מגיעים במידות גדולות, מה שמסייע לצמצם את כמות החיבורים למינימום.
מאחר שכבר הסברנו בהרחבה על התכונות של הפורצלן, נספר לכם בקצרה שלמינם נמצא במקומות הראשונים בכל הקשור לעמידות בפני חום, שריטות, שחיקה וכיוצא בזה.
כמו משטחי פורצלן איכותיים אחרים, גם כאן אחד החסרונות הבולטים הוא המחיר הגבוה.
אינפיניטי
עוד מותג איטלקי אבל בהחלט לא עוד משטח סטנדרטי.
גם כאן מדובר בעוד סוג של פורצלן שהולך ונכנס ליותר מטבחים בישראל, וכשמדברים על שיש אינפיניטי, אפרש גם להבין מדוע.
מעבר לשלל הדגמים היפיפיים, מדובר גם כאן בעוד אפשרות איכותית מאוד ובמחירים סבירים יותר ביחס לדקטון או הלמינם המוכרים יותר, אך יחד עם זאת, רבים יאמרו שאינפיניטי יכול להתמודד עם כל משטח ויכול להיות אלטרנטיבה יפה ושימושית למטבח שלכם.
גם שיש אינפיניטי עשוי פורצלן איכותי כשההתמחות של החברה היא לוחות גדולים בעוביים שונים שמתאימים כשיש למטבח ולחיפוי.
מבחינת העמידות לטמפרטורה, לשריטות ולשחיקה, אינפיניטי עושה את העבודה בצורה טובה מאוד וכמו כן הוא קל לניקוי ואחזקה.
כדי להיות ממוקדים, אנו מזמינים אתכם לקרוא על התכונות של שיש פורצלן במטבח על מנת להבין מדוע אינפיניטי הוא עוד מותג צומח כל כך.

אטלס פלאן
מצעד הפורצלן אינו פוסק ושיש אטלס הוא עוד דוגמה טובה לכך.
גם אטלס מגיע אלינו ישר מאיטליה וכיאה למותג מוביל, הוא גם יענה על הציפיות של 99% מהצרכנים באופן מעולה.
עם שילוב מוצלח של דגמים יפים ועמידים, אטלס פלאן מביא לכם עוד אלטרנטיבה במחירים הגיוניים יותר שבהחלט כדאי לשקול.
מעבר לתכונות המעולות שמאפיינות את משטחי הפורצלן, אטלס מגיע במידות שהופכות אותו למושלם הן כחיפוי קירות או שיש למטבחים.
162X324סנטימטרים – משטחים שמשמש שיש למטבח.
120×240 | 120×278 | 160×320 – משטחים שמותאמים לחיפוי.
קיסר פורצלן
זוכרים את אבן קיסר איתה פתחנו את המדריך? אם קראתם את ההסבר, בוודאי שמתם לב שאבן קיסר מתמחים בייצור משטחי קוורץ איכותיים אז מה קרה שפתאום אנחנו משייכים אותם לפורצלן למטבח?
הסיבה היא היתרונות של המשטחים הללו והכמיהה של צרכנים רבים אליהם.
כדי לענות על הצורך ולא להישאר מאחור, רכשה חברת 'אבן קיסר' הישראלית מפעל מתקדם לייצור פורצלן שמקום מושבו בהודו, ומאז מייצרת החברה משטחי שיש למטבח איכותיים גם מהסוג הזה.
בכל הנוגע לאיכות, אתם יכולים לתאר לעצמכם שמדובר בסטנדרט גבוה של איכות ונראות, כיאה לשילוב בין מפעל מוביל לבין הידע של החברה הישראלית.
נאוליט
הנאוליט הוא מהחומרים החדשניים ביותר שמשמשי למשטחי עבודה במטבח והוא בעל יתרונות רבים שמשלבים את התכונות החזקות של אבן קיסר ושל שיש גרניט.
הנאוליט עשוי מחומרים טבעיים המשלבים לוחות של גרניט פורצלן.
כמו הדקטון, גם הנאוליט עשוי פורצלן והחלטנו להקדיש לו כמה פסקאות במדריך השיש מפני שהוא נפוץ למדי.
שימו לב שבעמוד הפורצלן למטבח שפורסם באתר, תוכלו ללמוד על כל סוגי הדגמים והסוגים של פורצלן שמשווקים על ידינו.
אם משטחי פורצלן מענייניים אתכם, אנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך ולהכיר את כל הדגמים.
היתרונות שבנאוליט באים לידי ביטוי בבניית משטחים חזקים ועמידים במיוחד כמו גם היכולת ליצור אותם במרקמים וגוונים שונים.
עיצוב
כפי שכתבנו, הנאוליט הוא משטח שמורכב מחומרים טבעיים אך שלא כמו שיש גרניט, משטחי הנאוליט הם מעשה יד אדם.
עובדה זו מקנה ליצרני הלוחות את האפשרות ליצור מגוון רחב של לוחות שמתאימים כמעט לכל עיצוב ולכל טעם. אם בחרתם בנאוליט, אין לנו ספק שתמצאו את הדגם האהוב עליכם.
עמידות
אחד החומרים העמידים שקיימים כיום בשוק. משטחי הנאוליט חסינים בפני שריטות וכלים בעלי טמפרטורה גבוהה במיוחד כגון סירים חמים.
אחריות
על מנת ליהנות מאחריות מלאה , עליכם לאתר מתקין מורשה. נקודה זו חשובה במיוחד מאחר ולנאוליט קיימים לא מעט חיקויים שמסתובבים בשוק.
מיותר לציין שהם לא משתווים למקור. לכן הקפידו לרכוש אך ורק ממפיץ מורשה.
אנו משווקים מורשים של נאוליט וכל רכישה והתקנה מלווים באחריות מלאה.
ניקוי
הנאוליט עמיד כמעט בפני כל חומר ניקוי שתעלו על דעתכם. יחד עם זאת, לא מומלץ לבצע ניסויים קיצוניים מאחר ואתם לא רוצים לבדוק את גבולות המשטח.
עלויות
הנאוליט יקר באופן יחסי לפתרונות אחרים. המחיר משתנה וניתן לרכוש אות במחיר של החל מ-2,000 ש"ח למטר.
שיש גרניט
בשונה מאבן קיסר, שיש גרניט הוא אכן שיש הנחצב מבטן האדמה שעובר עיבוד וליטוש על מנת להקנות לו את המראה הייחודי והמבריק.
אחד הדברים המייחדים שיש גרניט היא העובדה שמאחר והשיש נוצר בדרך הטבע, כל משטח שונה מהשני – אפילו אם נחצבו באותו מקום.
באופן כזה, הלקוח זוכה למשטח ייחודי בעל מרקם וגוונים שלא נמצאים באף מקום אחר.
הערה: ישנם צרכנים שמתבלבלים בין שיש גרניט לבין גרניט פורצלן. מדובר בשני משטחים שונים לחלוטין. תוכלו למצוא הסבר מפורט על הפורצלן בעמוד זה.
עיצוב
רבים מאמינים שאין כמו הדבר האמיתי.
בבחירת שיש גרניט אתם למעשה רוכשים משטח יוקרתי מאוד שאין שני לו מבחינת העיצוב והמרקם.
אפילו אם השכנה שלכם תרצה את אותו שיש בדיוק, כנראה שהיא לא תוכל להשיג אותו מאחר וכמו שהזכרנו, לכל משטח שיש מראה ומרקם שונים.
כך למעשה אתם זוכים למטבח עם שיש ייחודי – כזה שלא ימצא בכל מקום.
אף על פי כן, מראה הוא גם עניין של טעם ומה שיכול להתפרש אצל מישהו אחד כמשטח הכי יפה, יכול להיתפס כלא מלהיב אצל מישהו אחר.
עמידות
תכונה נוספת שמבדילה את שיש הגרניט מסוגים אחרים של שיש למטבח היא העמידות הגבוהה שלו.
שיש גרניט עמיד בפני טמפרטורות גבוהות, כך שתוכלו להניח עליו סירים חמים ללא חשש.
כמו כן שיש זה ידוע בקשיחותו וחוזקו ולכן הוא כמעט עמיד לחלוטין בפני שריטות שנגרמות מחפצים חדים.
אחריות
תלוי במתקין השיש שלכם. אם המשטח איכותי, כנראה שתקבלו אחריות מקיפה לאורך זמן רב.
דבר נוסף שצריך לשים עליו דגש הוא טיב העבודה של מתקין השיש.
ניקוי שיש גרניט
בדומה לאבן קיסר, הניקוי פשוט מאוד ולרוב ניגוב באמצעות מטלית לחה יספיק בהחלט.
בנוסף, גרניט מתאפיין במיעוט נקבוביות, תכונה שמסייעת לו לדחות כתמים ולהישאר נקי.
במידה ותרצו לחדש את השיש במטבח, אתם יכולים לעשות זאת בקלות על ידי הזמנת מתקיני שי שילטשו את המשטח וכך "תזכו" לשיש מחודש – זהה ליום שבו רכשתם אותו.
מחיר
יקר עד יקר מאוד. תלוי במרקם וצבע השיש כמו גם במיקום שממנו נחצב. המחיר אינו אחיד ויכול להיות מאוד גבוה בדגמי שיש מסוימים.


סיליסטון
משטחי סיליסטון מיוצרים על ידי חברת קוסנטינו, בדיוק אותה חברה ספרדית שמייצרת גם את משטחי הדקטון.
משטחי סיליסטון מזכירים את משטחי אבן קיסר מפני ששניהם מתבססים על קוורץ.
לסיליסטון מגוון רחב של יתרונות שהופכים אותה לאחת הבחירות ששווה לשקול כשמחפשים שיש למטבח ובין היתר אפשר למנות:
- מגוון ענק של יותר מ-50 דגמים.
- אחריות למשך 25 שנים על ידי קוסנטינו.
- עמידות מוגברת בפני שריטות, מכות וכתמים.
בשורה התחתונה, זה משטח מאוד איכותי אך יחד עם זאת גם כזה שלפני שבוחרים אותו צריכים להתייחס אל המחיר והעלות מול התועלת לאור מתחרים ישירים כמו אבן קיסר ועקיפים כמו משטחי פורצלן.
מומלץ לקרוא את מדריך שיש סיליסטון שפרסמנו ושיענה על כל השאלות שלכם ויסייע לכם להבין אם זה באמת המשטח שמתאים לכם.
קוריאן
הקוריאן (corian) מכונה "חומר קשיח למשטח" ומיוצר על ידי חברת Dupont העולמית.
זהו חומר סינטטי המורכב מפולימר אקרילי בשילוב עם אלומניום הידרוקסיד. משטחי הקוריאן נוחים מאודלעיצוב, משמע, ניתן לעצב בתוך המשטח עצמו אזורים שונים כגון מתקן לסבון built in, אזורי שירות ואפילו כיור – כך שכל ה"שיש" יהיה מקשה אחת ללא חיבורים וסימנים נראים לעין.
עיצוב
כשיופי וחדשנות נפגשים. אחד הדברים שמייחדים חומר זה אולי יותר מכל משטח אחר, היא הגמישות העיצובית. בעזרת הקוריאן, ניתן להגיע לתוצאות ייחודיות, הן בגוונים ובצורות, שלא ניתן להגיע עם אף חומר אחר.
מעבר להיותו חומר שיכול לשמש כ"שיש במטבח", ניתן ליצור בעזרת הקוריאן פריטים רבים כגון לוחות חיפוי, שולחנות ואף כיסאות.
עמידות
עמידות זה לא הצד החזק של הקוריאן. סירים חמים או כלים חדים פשוט לא באים בחשבון.
מאידך, ניתן לחדש את המשטח באמצעות שיופו על ידי איש מקצוע מוסמך. אם אתם אנשים שאוהבים לבשל, הקוריאן עדין יכול להיות מתאים אך שלא כמו בחומרים אחרים כגון שיש גרניט או הנאוליט, יהיה עליכם לנקוט במשנה זהירות ולא להניח על המשטח סירים חמים או לחתוך עליו באופן ישיר.
אחריות
תלוי מאוד מי המתקין שלכם. בבואכם להשוות הצעות מחיר, בדקו את תנאי האחריות אצל כל אחד מהספקים.
ניקוי
ניתן להשתמש במרבית חומרי הניקוי שקיימים בשוק. יחד עם זאת שימוש במטלית עם סבון ינקה את המשטח בצורה טובה מאוד. הימנעו מחיתוך ישיר על גבי המשטח מאחר ופעולה זו עלולה ליצור חריצים שיצברו לכלוך וחיידקים.

עלויות
במקרה של הקוריאן, יופי עולה כסף. משטחי קוריאן ינועו בטווח של 2500-3000 ש"ח למטר.
שיש חברון
שמו של השיש מרמז על מקום חציבתו. שיש חברון הוא שיש טבעי לכל דבר ועניין והוא מיוצר בשומרון. שיש חברון מגיע במראה קרמי ובשילוב עם האביזרים הנכונים הוא יכול ליצור אווירה חמימה ונעימה.
עיצוב
שיש חברון מגיע בגוונים קבועים – חום בהיר יותר או פחות. הוא לא תמיד פונקציונאלי לשימושים היומיומיים במטבח. לרוב תמצאו אותו בשימוש במדרגות של בתים פרטיים ואדני חלונות. שימוש בחדרי אמבט יכול להיות שימוש מעולה.
עמידות
חלשה באופן יחסי. מעצם היותו מורכב מאבן גיר, שיש חברון רך יותר מרוב סוגי המשטחים שהוזכרו עד כה ולעיתים קרובות יש לו נטייה להתבקע בחלקים מסוימים. לעומת זאת, מעצם היותו מורכב מאבן, הוא חסין מפני סירים חמים.
אחריות
בדרך כלל לא ניתנת אך שווה לבדוק אצל המתקין שלכם.

ניקוי
ניתן ברוב המקרים להסתפק במים וסבון. אם אתם מעוניינים לנסות חומרים חזקים יותר, שיש חברון יעמוד במשימה בהצלחה ברוב המקרים אך יש להימנע מחומרי ניקוי חזקים במיוחד.
עלויות
נמוכות מאוד. לרוב, עלות של מטר תהיה בסביבות כמה מאות שקלים.
לפי דעתנו אבן חברון אינה מומלצת להתקנה במטבח מודרני אך תהיה נפלאה באדני חלון, מדרגות וחיפויים שונים.
איך לבחור משטח או שיש למטבח
במדריך זה הוצגו בפניכם החומרים העיקריים והנפוצים למשטחי עבודה במטבח או כפי שנהוג לומר בישראל – שיש למטבח.
סקרנו את היתרונות והחסרונות של החומרים ומקווים שעשינו לכם קצת סדר.
אם ננסה לסכם את כל המדריך במשפט אחד, ניתן לומר שישנם חומרים שונים עם יתרונות וחסרונות ולכן עליכם להביא בחשבון את הצרכים שלכם לצד טעמכם האישי.
אנו מאמינים שבכל מה שקשור לשיש למטבח, מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח מתאים לחברו.
קחו את הזמן, בדקו מהו התקציב שלכם והתאימו פתרון שתואם את הצרכים היומיומיים שהרי בסופו של דבר, מטבח צריך להיות נוח ולשמש אתכם ביום יום.
נקודה נוספת שחשוב לשים אליה לב היא השאיפה לשלמות, גם במחירים יקרים מאוד.
עם מגוון רחב כל כך של משטחים ואפשרויות איכותיות, אף אחד לא צריך לקפוץ גבוה מדי ולרכוש משהו שאינו תואם את התקציב שלו.
דוגמה טובה היא משטחי הפורצלן שמביאים יכולות מדהימות אך זכרו שזה לא הופך את משטחי הקוורץ (כמו אבן קיסר וסיליסטון) ללא מתאימים או לא טובים.
אנו נוהגים להשתמש בשלושה כללי אצבע שעוזרים לבחור את הדגם המתאים ביותר לכל אחד ואחת.
התאמה לצורך שלכם
שיש למטבח חייב להיות קודם כל פונקצונלי ושימושי. מדובר במשטח עבודה שחייב לספק לכם את התנאים הכי טובים לבישול ואפיה.
בעוד שיש בשלנים שלא רוצים לצאת מהמטבח, יש כאלה שמשתמשים בו רק כדי לחמם את הארוחה שהזמינו מהמסעדה…
בעוד שמשטח פורצלן, אבן קיסר או גרניט טבעית ישמשו את הקבוצה הראשונה של האנשים באופן שקרוב לשלמות, הסוג השני של האנשים שהזכרנו, יכולים להתפשר על דגמים אחרים שנראים מעולה אך מעט פחות עמידים.
שיש למטבח צריך להיות יפה
הנקודה השנייה שצריך לתת עליה את הדעת היא הנראות.
עברו הימים שבהם המטבח היה מוסתר בפינה צדדית. היום מדובר באחד החלקים המרכזיים כמעט בכל בית וחשוב שהוא יראה הכי טוב שאפשר.
החדשות הטובות הן שכמעט בכל הסוגים תוכלו למצוא את הדגם שהכי קולע לטעמכם האישי ושמתאים למטבח באופן אופטימלי.
מחיר שיש למטבח כגורם משפיע
הנקודה האחרונה והחשובה לא פחות היא המחיר של השיש למטבח.
עזבו אתכם מסוכני מכירות שרק רוצים להוציא מכם יותר כסף וחשבו על מסגרת התקציב שעומדת לרשותכם.
עם כל כך הרבה אפשרויות, אתם לא חייבים לקחת הלוואה כדי להתקין משטח איכותי ויפה שישרת אתכם נאמנה.
באופן כללי, ככל שמדובר במטבח גדול יותר, כך ההפרשים במחיר יכולים לעלות ולהיות משמעותיים יותר.
שיפוצים ובנייה הם תהליכים יקרים שכמעט אף פעם לא יודעים איפה הם מסתיימים ואם תבחרו את המשטח בשיקול דעת, תוכלו לקבל את התמורה הטובה ביותר לכספכם.
רוצים לשמוע עוד? להתייעץ עם מומחה ולקבל פרטים נוספים? אנו מזמינם אתכם ליצור עמנו קשר ו/או להגיע לאחד מאולמות התצוגה שלנו.
התקשרו אלינו או שלחו הודעה ונשמח לעמוד לשירותכם.

דקטון או למינם – מה עדיף?
אם אתם שואלים את השאלה מה עדיף "דקטון או למינם", אפשר להבין שאתם מחפשים את הטוב ביותר למטבח שלכם. מדובר בשני משטחים שנחשבים למותגי קצה

דקטון או אבן קיסר – מה עדיף?
רבים מבין אלה שמחפשים משטח למטבח, ניצבים בפני השאלה באיזה שיש לבחור? עם מגוון רחב כל כך של אפשרויות, לא פלא שרבים לא ממש מבינים

התקנת שיש למטבח
התקנת שיש למטבח היא הפעולה החשובה ביותר לאחר בחירת השיש. מתקין טוב לא רק שיבטיח לכם התקנה איכותית, לעתים קרובות הוא עשוי להביא איתו יתרונות
בחירת שיש למטבח – שאלות ותשובות
אילו סוגי משטחים למטבח קיימים?
ישנם אינספור משטחים למטבח כשהבולטים הם משטחי קוורץ , פורצלן למטבח ושיש טבעי.
לכל אחד מהסוגים האלה יתרונות וחסרונות עליהם אנו דנים בהרחבה במדריך זה.
חשוב להכיר את היתרונות והחסרונות על מנת שתוכלו לקבל את התמורה המלאה למחיר.
כמה עולה שיש למטבח?
המחיר של שיש למטבח נע בטווחים מאוד רחבים בהתאם לגודל המטבח, סוג המשטח שאתם בוחרים, היצרן ואפילו הדגם של כל יצרן.
לכל זה צריך להוסיף אלמנטים אחרים כמו התקנות מיוחדות וכיוצא בזה.
אנו עושים מאמץ אמיתי כדי להוזיל את המחיר ועדיין לשמור על איכות בלי פשרות.
איך לבחור שיש למטבח?
בחירת שיש למטבח היא הרבה יותר מלקחת את מה שנראה הכי טוב בעין…
מדובר בתהליך שלם שבו צריך לקחת בחשבון את הצרכים שלכם, הטעם האישי ואת התקציב.
אנו מאמינים שעם כל כך הרבה משטחים ושיש למטבחים שמשווקים ב'שיש אגם' אנו בטוחים שתמצאו את מה שעונה לכל שלושת הדרישות האלה.
איפה אנחנו ממוקמים?
תוכלו להגיע לאולם התצוגה שלנו בראשון לציון ברחוב האצ״ל 47. כמו כן אנו מתקינים שיש בפריסה רחבה מאוד – מחדרה ועד דימונה. ראיתם דגם שמצא חן בעינכם? צרו איתנו קשר לקבלת הצעת מחיר משתלמת במיוחד.
איפה אפשר לראות חוות דעת?
אין כמו שיחה עם מישהו שכבר התנסה בשירות שלנו. נשמח לספק לכם רשימת ממליצים ולשתף אתכם בתיק העבודות שלנו.