סוגי שיש למטבח - המדריך המלא
בחירת שיש למטבח היא אחת ההחלטות החשובות שתקבלו. אנו מאמינים שכדי להתאים שיש למטבח באופן הנכון צריך להתמקד במראה, בפונקציונאליות ובמחיר. יתירה מכך, הבחירה יכולה להיות מבלבלת מאחר שמה שמתאים למישהו אחד לאו דווקא יתאים למישהו אחר.
בחברת ״שיש אגם״ עושים לכם סדר. במדריך שלפניכם נסקור את סוגי השיש למטבח שקיימים כיום בישראל, נדבר על היתרונות והחסרונות ונסביר איך לבחור את השיש המושלם למטבח שלכם.
ייעוץ חינם בבחירת שיש למטבח
״שיש אגם״ הוא מתקין מורשה של חברות אבן קיסר, דקטון, אינפיניטי, אטלס ועוד. כמו כן אנו יבואנים ומשווקים של שיש טבעי יוקרתי ממגוון סוגים. אנו מזמינים אתכם ליצור קשר לפגישת ייעוץ והתאמה ללא עלות.
100% איכות – ב״שיש אגם״ תקבלו אחריות יצרן מקורית על השיש ואחריות נוספת על ההתקנה.
מחיר זול – אנו עושים מאמצים כדי לתת לכם את הצעות המחיר הכי זולות בישראל!
התקשרו 050-999-36-77 או שלחו הודעה ונחזור אליכם בתוך זמן קצר.
ממה עשוי משטח שיש למטבח ולמה חשוב לדעת?
לפני שנסקור את הדגמים והיצרנים, בוא ונבין תחילה ממה עשויים משטחי שיש למטבח. להרכב החומרים של כל משטח יש השפעה גבוהה על התכונות שלו ועל האופן שבו תוכלו לעשות בו שימוש. ההבדלים בין סוגי המשטחים השונים באים לידי ביטוי בתכונות הבאות:
עמידות המשטח לחום
ישנם משטחים עם עמידות גבוהה מאוד לחום בעוד שיש כאלה עם עמידות בינונית. מדובר בנקודה חשובה מאוד שיכולה לעשות את ההבדל בין שיש למטבח שניתן להניח עליו סיר רותח באופן ישיר לבין משטח שלא ניתן להניח עליו סירים או תבניות חמות מחשש לסדק או שברים.

עמידות השיש לכתמים
השיש במטבח צריך להיות יפה ואלגנטי אך גם לשמש כמשטח עבודה יעיל. ככזה, כדאי מאוד שהמשטח יהיה עמיד ככל שניתן לכתמים ולכלוך. גם בהיבט הזה קיימים הבדלים בין סוגי שיש שונים ובעוד שיש כאלה עם עמידות מוחתטת לכתמים, יש כאלה שיהיו רגישים יותר.

איך מנקים את השיש
ככל שהשיש המטבח יהיה עמיד יותר בפני חומרי ניקוי חזקים, כך הניקוי שלו יהיה קל יותר. מהבחינה הזאת יש משטחי שיש שתוכלו לנקות כמעט עם כל חומר ניקוי בעוד שיש כאלה שתצטרכו להשתמש בחומרי ניקוי ייעודיים מחשש לפגיעה במשטח.

תיקון שברים בשיש
שברים בקנטים של השיש במטבח יכולים להוציא מהדעת, במיוחד כשמדובר במשטחים יקרים כל כך. בעוד שיש סוגים שניתן לתקן בהם שברים בקלות בעוד שיש סוגי שיש שלא ניתן לתקן.

עמידות לשריטות
עוד תכונה פונקציונאלית שימושית במיוחד. יש משטחי שיש למטבחים שעמידים לחתוטין בפני שריטות ויש כאלה שאינם. התכונה הזאת באה לידי ביטוי ביכולת שלכם לחתוך ולקצוץ מזון ישירות על המשטח. בשיש עם עמידות גבוהה, תוכלו לחתוך מזון ישירות על השיש בעוד שבמשטחים לא עמידית, תצטרכו משטח חיתוך.

עמידות השיש לתנאי האקלים
אם אתם מתכוננים להתקין את השיש במטבח חוץ, כדאי שתבחרו בסוג שעמיד בפני שמש ישירה ותנאי מזג האוויר.

שיש טבעי

שיש טבעי למטבח הוא המשטח היחיד שבאמת עשוי משיש. משטחי שיש טבעי נוצרים בטבע בתהליך שאורך אלפי שנים ובסופו הוא נחצב במכרות באיטליה, ברזיל ובעוד מקומות מסביב לעולם.
מאחר שהם נוצרים בטבע, אין שליטה על המרקם והצבעים שלהם וכל משטח שונה מהאחר. זאת הסיבה שלא תוכלו לעיין בקטלוג שיש טבעי באף מקום וכדי למצוא את מה שבאמת מוצא חן בעינכם, תצטרכו לגשת אל אולם התצוגה ולבדוק מה למשווק יש להציע.
שיש טבעי נחשב ליקר וליוקרתי מבין כל סוגי השיש ותכונות העמידות שלו שונות בין הסוגים השונים כשבדרך כלל מודבר במשטחים עמידים למדי.
בין סוגי שיש טבעי ניתן למנות את הגרניט, קלקטה, קררה וקוורצית עליהם תוכלו לקרוא בהמשך העמוד.
יתרונות שיש טבעי
- היוקרתי שבחבורה.
- מראה ייחודי, כל פלטה שונה מהאחרת.
- עמידות גבוהה לחום, שריטות וכתמים במרבית הסוגים.
חסרונות שיש טבעי
- מחיר יקר.
- חלק מהדגמים פחות עמידים לכתמים ושריטות.
אנו ממליצים לקרוא את המדריך בנושא שיש טבעי שפרסמנו.
שיש גרניט פורצלן

שיש גרניט פורצלן למטבח משלב יתרונות מכל העולמות. משטח עבודה למטבח צריך להיות מעוצב ופונקציונאלי הפורצלן מצטיין בשני התחומים.
משטחי הגרניט פורצלן כל כך מוצלחים עד שהצליחו לערער על ההגמוניה של משטחי הקוורץ כמו 'אבן קיסר' שלאור זאת החלה לייצר משטחי פורצלן בעצמה.
משטחי גרניט פורצלן מיוצרים על ידי מגוון חברות מספרד או איטליה כשבין מותגי הפורצלן המוכרים ניתן למנות את דקטון, אינפיניטי, אטלס, למינם ואבן קיסר.
יתרונות גרניט פורצלן
- קטלוג דגמים עשיר.
- עמידות גבוהה לחום וקור.
- עמידות גבוהה לכתמים.
- עמידות לחומרי ניקוי.
- עמידות לשריטות.
גרניט פורצלן חסרונות
- מחיר יקר באופן יחסי.
- לא ניתן לתקן שברים בקנטים ולכן מומלץ לרכוש משטחים עבים יחסית.
** לא כל משטחי הפורצלן זהים ויש יצרנים שהמשטחים שלהם נחשבים לאיכותיים יותר.
מומלץ לקרוא את המדריך שמסביר בהרחבה על שיש גרניט פורצלן למטבח.
משטחי קוורץ

משטחי קוורץ למטבח היו עד לא מזמן קונצנזוס בבחירת שיש למטבח וכמעט בכל בית בישראל זאת היתה הבחירה הראשונה. למשטחי קוורץ יתרונות רבים שמתחילים במחיר, נמשכים במראה ומסתיימים בעמידות טובה למדי.
יחד עם זאת משטחי קוורץ אינם עמידים לחום, שריטות וכתמים כמו משטחי גרניט פורצלן, אך למרות זאת הדגמים החדשים של חברת אבן קיסר וסיליסטון של חברת קוסנטינו הספרדי, מציגים ביצועים טובים שיספיקו למרבית הצרכנים.
שיש קוורץ למטבח יתרונות
- מחירים אטרקטיביים.
- קטלוג דגמים עשיר.
- ניתן לתקן שברים בקנטים.
- עמידות סבירה לחום ושריטות אם כי לא ניתן להניח עליו משטחים חמים מאוד ולא כדאי לחתוך מזון על שיש קוורץ באופן ישיר.
שיש קוורץ למטבח חסרונות
- העמידות לחום, שריטות וכתמים אינה גבוהה כמו משטחי גרניט פורצלן.
- ניקוי רק בחומר ייעודי.
** מומלץ לרכוש משטחי קוורץ של חברות מומלצות כמו אבן קיסר וקוסנטינו (סיליסטון).
ניתן לקרוא בהרחבה על משטחי קוורץ למטבח במדריך המקצועי שפרסמנו.
דגמים וסוגים של שיש למטבח
אחרי שסקרנו את שלושת הסוגים המרכזיים של שיש למטבח ואת התכונות החשובות שחשוב לדעת, בואו ונכיר לעומק את היצרנים והדגמים שמשווקים כיום בישראל.
אבן קיסר
תוכלו לקרוא סקירה מעמיקה על אבן קיסר ולצפות במחירים ובקטלוג דגמים.
אחד המותגים הראשונים שעולים כשמחפשים שיש למטבח הוא "שיש אבן קיסר". החברה הישראלית שממוקמת בקיבוץ שדות ים בנתה לעצמה מוניטין חיובי בכל הקשור לאיכות וחדשנות שהביאה לתחום המשטחים למטבח.
חברת 'אבן קיסר' משווקת את מוצריה בעשרות מדינות ברחבי העולם, והיא מתמחה בייצור משטחים למטבח שעשויים משני חומרים שונים. הראשון הוא קוורץ והשני הוא גרניט פורצלן.
אם אתם עומדים לרכוש שיש אבן קיסר אל תסתפקו במספר הדגם שאהבתם או שמציעים לכם ובקשו להבין אם המשטח עשוי קוורץ או פורצלן לאור ההבדלים בתכונות של החומרים האלה כפי שהסברנו.
לדוגמה שיש קיסר דגם 501 הוא משטח גרניט פורצלן בעוד שיש קיסר דגם 5101 עשוי מקוורץ.
אבן קיסר קוורץ
חברת 'אבן קיסר' ידועה בייצור משטחי קוורץ באיכות גבוהה. משטחי הקוורץ האיכותיים של החברה משלבים באופן יוצא דופן מראה עדכני שמתאים לכל מטבח, איכות גבוהה ומחיר אטרקטיבי. משטחי הקוורץ של אבן קיסר הם אחת האפשרויות המעניינות בבחירת שיש למטבח.
לצד משטחי הקוורץ, חברת אבן קיסר זיהתה את הביקוש ההולך וגובר למשטחים עמידים יותר שעשויים גרניט פורצלן, ובעשור האחרון החלה החברה לשווק גם אבן קיסר פורצלן.
שימו לב שכמו חברות אחרות ומותגים מובילים אחרים, חברת אבן קיסר אינה משווקת שיש טבעי אלא משטחים דמויי שיש. זה לא צריך להפריע כל עוד המשטח איכותי, נראה טוב ומתאים למטבח. לעתים עצם העובדה שאפשר לעבד את החומר וליצור אותו לפי מפרט דווקא יכולה להוות יתרון ביחס לאבן טבעית שמגיעה as is.
עיצוב
בסעיף העיצוב, הן משטחי הקוורץ והן משטחי הפורצלן של החברה זוכים לדירוג גבוה.
מגוון הדגמים של אבן קיסר הוא עצום ומתאים לכל מטבח.
בניגוד למשטחי שיש טבעי, אבן קיסר היא כמו חומר גלם ביד היוצר ולכן אפשרויות הפיתוח רחבות מאוד הן מבחינת הטקסטורות והן מבחינת הצבעים.
לאבן קיסר יתרון נוסף שבא לידי ביטוי בכיורים תואמים למשטח השיש, דבר שלעתים רבות תתקשו למצוא אצל יצרנים אחרים.
עמידות
כשזה מגיע לעמידות לאבן קיסר יש הרבה מה להציע מפני שהחברה מייצרת שני סוגי משטחים שנבדלים האחד מהשני בעמידות כך שמשטחי קוורץ יהיו פחות עמידים לחום, לשריטות, לכתמים ולחומרי ניקוי חזקים בעוד שמשטחי פורצלן אבן קיסר יהיו הרבה יותר עמידים לחום ולשריטות. כמו כן משטחי הפורצלן של אבן קיסר עמידים למרבית חומרי הניקוי והם ידועים ביכולת שלהם לדחות לכלוך.
מצד שני משטחי פורצלן בכלל וגם זה של אבן קיסר נחשבים לשבירים יותר בקנטים והם אינם ניתנים לתיקון כך שאם יש לכם ילד שמכה עם הכף על גבי הפינה של משטח פורצלן, יכול להיות שהמשטח היקר יפגם ויסבול משברים בקצה שלא ניתן לתקן.
בשורה התחתונה משטחי פורצלן מציעים עמידות גבוהה יותר למעט חוסר היכולת לתקן פגמים ושברים.
תוכלו להתייעץ עם המומחים שלנו כדי לשמוע על כך פרטים נוספים.
אחריות
כלקוחות של אבן קיסר אתם נהנים מאחריות מלאה לכל החיים! (בכפוף לתנאי החברה). יחד עם זאת, על מנת ליהנות מאחריות מקיפה, עליכם לרכוש את המשטח ממתקין שיש מורשה מטעם חברת "אבן קיסר".
ב'שיש אגם' אתם רוכשים משטחי אבן קיסר למטבח עם אחריות מלאה של היצרן ובנוסף אנו מעניקים אחריות גם על ההתקנה.
ניקוי
משטחי אבן קיסר קוורץ קלים יחסית לניקוי. לרוב די במטלית לחה על מנת לנקות את השיש בצורה טובה מאוד.
במקרה של לכלוך קשה, ניתן לגרדו בעזרת משטח פלסטיק כלשהו, אך שימו לב שאתם אוחזים בו בזווית כהה ושהוא אינו יכול לשרוט את המשטח.
כדי לנקות אבן קיסר מומלץ להיעזר באסטוניש של חברת יעקובי (חשוב לנסות במקום נסתר תחילה ותמיד לעבוד על פי הוראות היצרן).
על מנת לשמור על המשטח, הימנעו משימוש בחומרי ניקוי חזקים כדוגמת מסירי שומנים.
נקודה נוספת שצריך לקחת בחשבון הוא הדגם מהסיבה שישנם דגמים אטומים יותר או פחות וככל שהמשטח אטום וחסר נקבוביות, כך הוא עמיד יותר בפני לכלוך וקל יותר לנקות אותו.
דגמי הפורצלן של החברה עמידים כמעט לחלוטין בפני לכלוך וגם בפני מרבית חומרי הניקוי.
עלויות
ככלל, המחיר של אבן קיסר מחשב לסביר ביחס לאפשרויות אחרות אך הוא משתנה בהתאם לדגם ולעתים יכול לנוע בטווח של עשרות אחוזים.
כפי שאנו תמיד ממליצים, צריך להבין תחילה מה התקציב לפני שבוחרים דגם כזה או אחר. מגוון הדגמים הרחב מאפשר לכם לבחור את המראה האהוב עליכם במחיר שמתאים לתקציב שלכם.
גם כאן צריך להבין שדגמי הפורצלן של אבן קיסר יהיו יקרים יותר באופן משמעותי ביחס למשטחי קוורץ.
גרניט פורצלן
ניתן לקרוא בהרחבה על משטחי גרניט פורצלן למטבח בסקירה שכתבנו.
שיש גרניט פורצלן למטבח משלב יתרונות מכל העולמות והוא מהווה את אחד החידושים המרעננים של השנים האחרונות.
תמיד טענו שכדי לבחור משטח עבודה למטבח צריך לקחת בחשבון את הפונקציונאליות (שימושיות) ואת המראה, ונראה שהפורצלן מצטיין בשני התחומים.
משטחי הגרניט פורצלן כל כך מוצלחים עד שהצליחו לערער על ההגמוניה של משטחי הקוורץ כמו 'אבן קיסר' שלאור זאת החלה לייצר משטחי פורצלן בעצמה.
משטחי גרניט פורצלן מיוצרים על ידי מגוון חברות מוכרות יותר או פחות כשארץ המוצא בדרך כלל הוא ספרד או איטליה. בין מותגי הפורצלן המוכרים ניתן למנות את דקטון, אינפיניטי, אטלס, למינם ואבן קיסר.
נקודות חשובות שצריך לתת עליהן את הדעת:
- לא כל משטחי הפורצלן זהים מבחינת האיכות שלהם ויש יצרנים שהמשטחים שלהם נחשבים לעמידים וחזקים יותר.
- חשוב לבדוק את עובי המשטח מפני שבמשטחים עבים הסיכוי לשברים בקנטים יורד.
- איכות ועמידות הפורצלן יכולה להשתנות בהתאם ליצרן ואפילו לדגם של אותו יצרן ולכן חשוב מאוד להבין איזה סוג אתם רוכשים ומה היכולות שלו.
עיצוב
מאחר שגם כאן לא מדובר בשיש טבעי אלא במשטחים שמיוצרים על ידי מגוון חברות, ישנם אינספור דגמים ומרקמים כך שסביר להניח שתמצאו את מה שהכי מתאים למטבח ולטעם האישי שלכם.
ב'שיש אגם' משווקים סוגים שונים של פורצלן למטבח (יצרנים שונים ועשרות דגמים של כל אחד מהם) ואנו בטוחים שתמצאו בדיוק את המשטח שקולע לטעם שלכם. כמובן שאנו משווקים מורשים על כל המשתמע מכך (סוג א׳, אחריות וכיוצא בזה).

עמידות
אל תתנו למראה המעודן להטעות אתכם. גרניט פורצלן למטבח הוא אחד המשטחים הכי עמידים וחזקים שאתם יכולים להעלות על הדעת.
עמידות לחום – תרגישו חופשיים להניח עליו סירים או תבניות חמות באופן ישיר ובלי עזרים כמו תחתיות מיוחדות, וכל זה בלי לפחד שמא יקרה משהו למשטח (תלוי ביצרן ואיכות המשטח).
עמידות בפני שריטות – אלה הם משטחים קשוחים במיוחד ועמידים לשריטות כך שניתן לחתוך ולקצץ עליהם מזון באופן ישיר ובלי קרש חיתוך! גם כאן העניין תלוי באופן ניכר באיכות המשטח והיצרן כמו גם בעובי המשטח.
עמידות לשחיקה – פורצלן איכותי ישמור על המראה שלו למשך שנים רבות ואם מתחזקים אותו באופן נכון, הוא יראה כאילו רק יצא מהמפעל.
ניקיון
היעדר נקבוביות מביא לכך שהפורצלן אינו סופח לכלוך ומהווה מקום היגייני להכנת מזון. מפחדים מכתמי כורכום על המשטח? עם פורצלן איכותי זה פשוט לא יכול לקרות.
בנוסף, זהו אחד המשטחים שהכי קל לנקות. לא צריך להשתמש בחומרי ניקוי חריפים, אך אם תרצו בכך לא צריכה להיות שום בעיה והגרניט פורצלן יעמוד כמעט בפני כל חומר ניקוי.
לפורצלן יתרונות רבים אחרים. אנו ממליצים בחום לקרוא את המדריך שכתבנו על שיש גרניט פורצלןבמטבח שמתייחס לכל מה שצריך לדעת לרבות המחיר, קטלוג עדכני חברות ומותגים מומלצים שמתמחים בייצור ושיווק גרניט פורצלן למטבח ועוד.
מחיר
פורצלן נחשב למשטח עם תג מחיר בינוני עד יקר וכשמדובר במשטחים גדולים, ההפרשים בינו לבין חלופות אחרות של משטחי קוורץ יכולים להיות משמעותיים מאוד.
לכן חשוב לקבל את ההחלטה על בסיס רציונלי ולזכור שישנם משטחים שאולי נחשבים לפחות איכותיים באופן יחסי אך עדיין יספקו לכם תמורה מעולה למחיר ויאפשרו לכם לעבוד במטבח באופן חופשי.
משטחים של חברת קוסנטינו

קוסנטינו הוא יצרן ספרדי מוביל המתמחה בייצור של משטחי קוורץ תחת השם סיליסטון ובייצור של משטחי גרניט פורצלן תחת השם דקטון המוכר.
האיכות של המשטחים שמיוצרים על ידי חברת קוסנטינו גבוהה מאוד. ככלל, משטחי קוסנטינו מומלצים לכל מטבח אם כי תג המחיר שלהם נחשב ליקר יותר ביחס לחלופות דומות.
דקטון
לנוחיותכם, כתבנו מדריך מורחב כולל קטלוג ומחירים של דקטון למטבח.
רבים טוענים שמשטחי דקטון הם משטח הפורצלן הטוב ביותר למטבח ואפשר גם להבין מדוע. עמידות מאוד גבוהה ועיצוב ספרדי עדכני מציבים את הדקטון כאחד המשטחים הטובים כשיש למטבחים.
שיש דקטון מיוצר בספרד על ידי חברת הענק קוסטנטינו בטכנולוגיה ייחודית שמשלבת 20 מינרלים שונים ובבסוף התהליך המורכב מתקבל המשטח.
קטלוג הדגמים של דקטון עשיר במיוחד ומחולק ל-4 משפחות שנבדלות ברמת הגימור ובעובי.
גם כאן מדובר במשטח פורצלן ולא בשיש טבעי אך כפי שדנו בכך באבן קיסר, לעניין הזה יכולה להיות משמעות חיובית ובמשטחי דקטון זה ממש כך ונדמה שהחומר הזה נוצר במיוחד בשביל המטבח שלכם.
בין התכונות הבולטות שהופכות את הדקטון לבחירה חכמה אפשר למנות:
עמידות בחום – רוצים להניח סיר או תבנית חמים על גבי המשטח? עם דקטון זה פשוט לא עניין.
עמידות לשריטות – אתם יכולים לחתוך באופן ישיר על גבי המשטח בלי לפחד משריטות ופגמים.
סטריליות – בהיעדר נקבוביות, הדקטון אינו סופח כתמים ואינו מכיל מקומות שמעודדים התפתחות חיידקים והצטברות של לכלוך.
חוזק – זהו אחד המשטחים החזקים ומעבר לכך הוא שומר על הגוון שלו במשך שנים רבות – אפילו בחשיפה ממושכת לשמש.
החיסרון של הדקטון טמון במחירו הגבוה באופן יחסי אך מעבר לכך מדובר באפשרות מאוד טובה שמשלבת מראה עדכני ושימושיות מרבית גם במטבח העמוס ביותר.
כדאי לצפות בסרט הבא שממחיש כמה נוח לבשל כשיש לכם דקטון במטבח.
סיליסטון
משטחי סיליסטון מיוצרים על ידי חברת קוסנטינו המומלצת.
בניגוד לדקטון, סיליסטון מורכב מקוורץ איכותי בדומה למשטחי קוורץ של חברת אבן קיסר.
לסיליסטון מגוון רחב של יתרונות שהופכים אותו לאחת הבחירות ששווה לשקול כשמחפשים שיש למטבח ובין היתר אפשר למנות:
- מגוון ענק של יותר מ-50 דגמים.
- אחריות למשך 25 שנים על ידי קוסנטינו.
- עמידות מוגברת בפני שריטות, מכות וכתמים.
בשורה התחתונה, זה משטח מאוד איכותי אך יחד עם זאת גם כזה שלפני שבוחרים אותו צריכים להתייחס אל המחיר והעלות מול התועלת לאור מתחרים ישירים כמו אבן קיסר ועקיפים כמו משטחי פורצלן.
מומלץ לקרוא את המדריך בנושא שיש סיליסטון שפרסמנו באתר, שיענה על מרבית השאלות שלכם ויסייע לכם להבין אם זה באמת המשטח שמתאים לכם.
קוסנטינו
דקטון
למינם
למינם מיוצר על ידי אחת מהחברות הגדולות בעולם לייצור פורצלן שמקום מושבה באיטליה.
אם להיות מדוייקים, החברה האיטלקית התחילה לייצר משטחי פורצלן איכותיים אי שם כבר בשנת 2001 ומאז רק המשיכה להיות טובה יותר ויותר.
מדובר במשטחי פורצלן מאוד איכותיים שנראים מעולה הודות לנגיעה האיטלקית שבהם.
החברה מחזיקה במספר פטנטים בתחום ובין היתר מתמחה ביצור של משטחים בטווח עובי מאוד רחב, עניין שהופך את הלמינם למתאים גם כחיפוי קירות.
בנוסף, המשטחים מגיעים במידות גדולות, מה שמסייע לצמצם את כמות החיבורים למינימום.
מאחר שכבר הסברנו בהרחבה על התכונות של הפורצלן, נספר לכם בקצרה שלמינם נמצא במקומות הראשונים בכל הקשור לעמידות בפני חום, שריטות, שחיקה וכיוצא בזה.
כמו משטחי פורצלן איכותיים אחרים, גם כאן אחד החסרונות הבולטים הוא המחיר הגבוה.
אינפיניטי
עוד מותג איטלקי אבל בהחלט לא עוד משטח סטנדרטי.
גם כאן מדובר בעוד סוג של פורצלן שהולך ונכנס ליותר מטבחים בישראל, וכשמדברים על שיש אינפיניטי, אפשר גם להבין מדוע.
מעבר לשלל הדגמים היפיפיים, מדובר גם כאן בעוד אפשרות איכותית מאוד ובמחירים סבירים יותר ביחס לדקטון או הלמינם המוכרים יותר. יש מי שיאמרו שאינפיניטי יכול להתמודד עם כל משטח ויכול להיות אלטרנטיבה יפה ושימושית למטבח שלכם.
גם שיש אינפיניטי עשוי פורצלן איכותי כשההתמחות של החברה היא לוחות גדולים בעוביים שונים שמתאימים כשיש למטבח ולחיפוי.
מבחינת העמידות לטמפרטורה, לשריטות ולשחיקה, אינפיניטי עושה את העבודה בצורה טובה מאוד וכמו כן הוא קל לניקוי ואחזקה.
כדי להיות ממוקדים, אנו מזמינים אתכם לקרוא על התכונות של שיש פורצלן במטבח על מנת להבין מדוע אינפיניטי הוא עוד מותג צומח כל כך.

אטלס פלאן
מצעד הפורצלן אינו פוסק ושיש אטלס הוא עוד דוגמה טובה לכך.
גם אטלס מגיע אלינו ישר מאיטליה וכיאה למותג מוביל, הוא גם יענה על הציפיות של 99% מהצרכנים באופן מעולה.
עם שילוב מוצלח של דגמים יפים ועמידים, אטלס פלאן מביא לכם עוד אלטרנטיבה במחירים הגיוניים יותר שבהחלט כדאי לשקול.
מעבר לתכונות המעולות שמאפיינות את משטחי הפורצלן, אטלס מגיע במידות שהופכות אותו למושלם הן כחיפוי קירות או שיש למטבחים.
162X324סנטימטרים – משטחים שמשמש שיש למטבח.
120×240 | 120×278 | 160×320 – משטחים שמותאמים לחיפוי.
נאוליט
הנאוליט הוא מהחומרים החדשניים ביותר שמשמשי למשטחי עבודה במטבח והוא בעל יתרונות רבים שמשלבים את התכונות החזקות של שיש גרניט פורצלן.
כמו הדקטון, גם הנאוליט עשוי פורצלן והחלטנו להקדיש לו כמה פסקאות במדריך השיש מפני שהוא נפוץ למדי.
שימו לב שבעמוד הפורצלן למטבח שפורסם באתר תוכלו ללמוד על כל סוגי הדגמים והסוגים של פורצלן שמשווקים על ידינו.
אם משטחי פורצלן מענייניים אתכם, אנו מזמינים אתכם לקרוא את המדריך ולהכיר את כל הדגמים.
היתרונות שבנאוליט באים לידי ביטוי בבניית משטחים חזקים ועמידים במיוחד כמו גם היכולת ליצור אותם במרקמים וגוונים שונים.
עיצוב
כפי שכתבנו, הנאוליט הוא משטח שמורכב מחומרים טבעיים אך מיוצר במפעל. עובדה זו מקנה ליצרני הלוחות את האפשרות ליצור מגוון רחב של לוחות שמתאימים כמעט לכל עיצוב ולכל טעם. אם בחרתם בנאוליט, אין לנו ספק שתמצאו את הדגם האהוב עליכם.
עמידות
אחד החומרים העמידים שקיימים כיום בשוק. משטחי הנאוליט חסינים בפני שריטות וכלים בעלי טמפרטורה גבוהה במיוחד כגון סירים חמים.
אחריות
על מנת ליהנות מאחריות מלאה , עליכם לאתר מתקין מורשה. נקודה זו חשובה במיוחד מאחר ולנאוליט כמו דקטון ומשטחי פורצלן איכותיים אחרים, קיימים לא מעט חיקויים שמסתובבים בשוק ומיותר לציין שהם לא משתווים למקור. לכן הקפידו לרכוש אך ורק ממפיץ מורשה.
ניקוי
הנאוליט עמיד כמעט בפני כל חומר ניקוי שתעלו על דעתכם. יחד עם זאת, לא מומלץ לבצע ניסויים קיצוניים מאחר ואתם לא רוצים לבדוק את גבולות המשטח.
עלויות
הנאוליט יקר באופן יחסי למשטחים אחרים. המחיר משתנה וניתן לרכוש אות במחיר של החל מ-2,000 ש"ח למטר.
שיש גרניט
בשונה מאבן קיסר, שיש גרניט הוא אכן שיש טבעי הנחצב מבטן האדמה שעובר עיבוד וליטוש על מנת להקנות לו את המראה הייחודי והמבריק.
אחד הדברים המייחדים שיש גרניט היא העובדה שמאחר והשיש נוצר בדרך הטבע, כל משטח שונה מהשני – אפילו אם נחצבו באותו מקום.
באופן כזה, הלקוח זוכה למשטח ייחודי בעל מרקם וגוונים שלא נמצאים באף מקום אחר.
הערה: ישנם צרכנים שמתבלבלים בין שיש גרניט לבין גרניט פורצלן. מדובר בשני משטחים שונים לחלוטין.
עיצוב
רבים מאמינים שאין כמו הדבר האמיתי. בבחירת שיש גרניט אתם למעשה רוכשים משטח יוקרתי מאוד שאין שני לו מבחינת העיצוב והמרקם.
אפילו אם השכנה שלכם תרצה את אותו שיש בדיוק, כנראה שהיא לא תוכל להשיג אותו מאחר וכמו שהזכרנו, לכל משטח שיש מראה ומרקם שונים.
כך למעשה אתם זוכים למטבח עם שיש ייחודי – כזה שלא ימצא בכל מקום.
אף על פי כן, מראה הוא גם עניין של טעם ומה שיכול להתפרש אצל מישהו אחד כמשטח הכי יפה, יכול להיתפס כלא מלהיב אצל מישהו אחר אך מאחר שיש אצלנו אינספור משטחים של שיש טבעי, אנו בטוחים שתמצאו את המשטח הכי מתאים.
עמידות
תכונה נוספת שמבדילה את שיש הגרניט מסוגים אחרים של שיש למטבח היא העמידות הגבוהה שלו.
שיש גרניט עמיד בפני טמפרטורות גבוהות, כך שתוכלו להניח עליו סירים חמים ללא חשש.
כמו כן שיש זה ידוע בקשיחותו וחוזקו ולכן הוא כמעט עמיד לחלוטין בפני שריטות שנגרמות מחפצים חדים.
אחריות
תלוי במתקין השיש שלכם. אם המשטח איכותי, כנראה שתקבלו אחריות מקיפה לאורך זמן רב.
דבר נוסף שצריך לשים עליו דגש הוא טיב העבודה של מתקין השיש.
ניקוי שיש גרניט
הניקוי פשוט מאוד ולרוב ניגוב באמצעות מטלית לחה יספיק בהחלט. בנוסף, גרניט מתאפיין במיעוט נקבוביות, תכונה שמסייעת לו לדחות כתמים ולהישאר נקי.
במידה ותרצו לחדש את השיש במטבח, אתם יכולים לעשות זאת בקלות על ידי הזמנת מתקיני שי שילטשו את המשטח וכך "תזכו" לשיש מחודש – זהה ליום שבו רכשתם אותו.
מחיר
יקר עד יקר מאוד. תלוי במרקם וצבע השיש כמו גם במיקום שממנו נחצב. המחיר אינו אחיד ויכול להיות מאוד גבוה בדגמי שיש מסוימים.


שיש קוורציט
שיש קוורציט הינו משטח טבעי שנוצר בטבע במהלך אלפי שנים בתהליך ממושך שבמרכזו אבני חול מותכות ונדחסות בלחץ גבוה מאוד. כתוצאה מכך נוצרים שמטחים טבעיים איכותיים ומרהיבים שיעניקו למטבח שלכם מראה יוקרתי.
מעבר למראה היפה, הקוורציט מתאפיינת בעמידות מאוד גבוהה שבאה לידי ביטוי בעמידות לטמפרטורות גבוהות, לשחיקה, לשריטות ואפילו לחומרי ניקוי חזקים במיוחד.
מצד שני הקוורציט יקרה באופן משמעותי ביחס למשטחים אחרים וכמו משטחים טבעיים אחרים, עליכם להיזהר מרכישת משטחים במקומות לא מוכרים לאור העובדה שבשוק מסתובבים גם לוחות קוורציט באיכות ירודה, וחמור מכך, גם חיקויים ואבנים זולות שיש מי שמוכר אותן בתור קוורציט.

שיש קררה
שיש איטלקי אבל טבעי, משמע כזה שנוצר בטבע ולא בחברה כזאת או אחרת. שיש קררה מגיע בגוונים בהירים כמו לבן או אפור והוא נחשב לאחת האפשרויות היוקרתיות ביותר למטבח. תוכלו לקרוא על שיש קררה בהרחבה במדריך שפרסמנו.
שיש קלקטה
עוד שיש טבעי איטלקי שנחשב ליוקרתי במיוחד. שיש קלקטה נחצב בטוסקנה וככל שהוא בהיר יותר, כך האיכות שלו עולה. תוכלו לקרוא בהרחבה על שיש קלקטה במדריך שפרסמנו.
קוריאן
הקוריאן (corian) מכונה "חומר קשיח למשטח" ומיוצר על ידי חברת Dupont העולמית.
זהו חומר סינטטי המורכב מפולימר אקרילי בשילוב עם אלומניום הידרוקסיד. משטחי הקוריאן נוחים מאוד לעיצוב, משמע, ניתן לעצב בתוך המשטח עצמו אזורים שונים כגון מתקן לסבון built in, אזורי שירות ואפילו כיור – כך שכל ה"שיש" יהיה מקשה אחת ללא חיבורים וסימנים נראים לעין.
עיצוב
אחד הדברים שמייחדים חומר זה אולי יותר מכל משטח אחר הוא הגמישות העיצובית. בעזרת הקוריאן, ניתן להגיע לתוצאות ייחודיות, הן בגוונים ובצורות, שלא ניתן להגיע עם אף חומר אחר.
מעבר להיותו חומר שיכול לשמש כ"שיש במטבח", ניתן ליצור בעזרת הקוריאן פריטים רבים כגון לוחות חיפוי, שולחנות ואף כיסאות.
עמידות
עמידות זה לא הצד החזק של הקוריאן. סירים חמים או כלים חדים פשוט לא באים בחשבון.
מאידך, ניתן לחדש את המשטח באמצעות שיופו על ידי איש מקצוע מוסמך. אם אתם אנשים שאוהבים לבשל, הקוריאן עדיין יכול להיות מתאים אך שלא כמו בחומרים אחרים כגון שיש גרניט או הנאוליט, יהיה עליכם לנקוט במשנה זהירות ולא להניח על המשטח סירים חמים או לחתוך עליו באופן ישיר.
אחריות
תלוי מאוד מי המתקין שלכם. בבואכם להשוות הצעות מחיר, בדקו את תנאי האחריות אצל כל אחד מהספקים.
ניקוי
ניתן להשתמש במרבית חומרי הניקוי שקיימים בשוק. יחד עם זאת שימוש במטלית עם סבון ינקה את המשטח בצורה טובה מאוד. הימנעו מחיתוך ישיר על גבי המשטח מאחר ופעולה זו עלולה ליצור חריצים שיצברו לכלוך וחיידקים.

עלויות
במקרה של הקוריאן, יופי עולה כסף. משטחי קוריאן ינועו בטווח של 2500-3000 ש"ח למטר.
שיש חברון
שמו של השיש מרמז על מקום חציבתו. שיש חברון הוא שיש טבעי לכל דבר ועניין והוא מיוצר בשומרון. שיש חברון מגיע במראה קרמי ובשילוב עם האביזרים הנכונים הוא יכול ליצור אווירה חמימה ונעימה.
עיצוב
שיש חברון מגיע בגוונים קבועים – חום בהיר יותר או פחות. הוא לא תמיד פונקציונאלי לשימושים היומיומיים במטבח. לרוב תמצאו אותו בשימוש במדרגות של בתים פרטיים ואדני חלונות. שימוש בחדרי אמבט יכול להיות שימוש מעולה.
עמידות
עמידות חלשה. מעצם היותו מורכב מאבן גיר, שיש חברון רך יותר מרוב סוגי המשטחים שהוזכרו עד כה ולעיתים קרובות יש לו נטייה להתבקע בחלקים מסוימים. לעומת זאת, מעצם היותו מורכב מאבן, הוא חסין מפני סירים חמים.
אחריות
בדרך כלל לא ניתנת אך שווה לבדוק אצל המתקין שלכם.

ניקוי
ניתן ברוב המקרים להסתפק במים וסבון. אם אתם מעוניינים לנסות חומרים חזקים יותר, שיש חברון יעמוד במשימה בהצלחה ברוב המקרים אך יש להימנע מחומרי ניקוי חזקים במיוחד.
עלויות
נמוכות מאוד. לרוב, עלות של מטר תהיה בסביבות כמה מאות שקלים.
לפי דעתנו אבן חברון אינה מומלצת להתקנה במטבח מודרני אך תהיה נפלאה באדני חלון, מדרגות וחיפויים שונים.
איך לבחור משטח או שיש למטבח
במדריך זה הוצגו בפניכם מותגים וכן החומרים העיקריים והנפוצים למשטחי עבודה במטבח או כפי שנהוג לומר בישראל – שיש למטבח.
סקרנו את היתרונות והחסרונות של החומרים ומקווים שעשינו לכם קצת סדר.
אם ננסה לסכם את כל המדריך במשפט אחד, ניתן לומר שישנם חומרים שונים עם יתרונות וחסרונות ולכן עליכם להביא בחשבון את הצרכים שלכם לצד טעמכם האישי.
אנו מאמינים שבכל מה שקשור לשיש למטבח, מה שמתאים לאדם אחד לא בהכרח מתאים לחברו.
קחו את הזמן, בדקו מהו התקציב שלכם והתאימו פתרון שתואם את הצרכים היומיומיים שהרי בסופו של דבר, מטבח צריך להיות נוח ולשמש אתכם ביום יום.
נקודה נוספת שחשוב לשים אליה לב היא השאיפה לשלמות, גם במחירים יקרים מאוד.
עם מגוון רחב כל כך של משטחים ואפשרויות איכותיות, אף אחד לא צריך לקפוץ גבוה מדי ולרכוש משהו שאינו תואם את התקציב שלו.
דוגמה טובה היא משטחי הפורצלן שמביאים יכולות מדהימות אך זכרו שזה לא הופך את משטחי הקוורץ (כמו אבן קיסר וסיליסטון) ללא מתאימים או לא טובים.
אנו נוהגים להשתמש בשלושה כללי אצבע שעוזרים לבחור את הדגם המתאים ביותר לכל אחד ואחת.
התאמה לצורך שלכם
שיש למטבח חייב להיות קודם כל פונקצונלי ושימושי. מדובר במשטח עבודה שחייב לספק לכם את התנאים הכי טובים לבישול ואפיה.
בעוד שיש בשלנים שלא רוצים לצאת מהמטבח, יש כאלה שמשתמשים בו רק כדי לחמם את הארוחה שהזמינו מהמסעדה…
בעוד שמשטח פורצלן, אבן קיסר או גרניט טבעית ישמשו את הקבוצה הראשונה של האנשים באופן שקרוב לשלמות, הסוג השני של האנשים שהזכרנו, יכולים להתפשר על דגמים אחרים שנראים מעולה אך מעט פחות עמידים.
שיש למטבח צריך להיות יפה
הנקודה השנייה שצריך לתת עליה את הדעת היא הנראות.
עברו הימים שבהם המטבח היה מוסתר בפינה צדדית. היום מדובר באחד החלקים המרכזיים כמעט בכל בית וחשוב שהוא יראה הכי טוב שאפשר.
החדשות הטובות הן שכמעט בכל הסוגים תוכלו למצוא את הדגם שהכי קולע לטעמכם האישי ושמתאים למטבח באופן אופטימלי.
מחיר שיש למטבח כגורם משפיע
הנקודה האחרונה והחשובה לא פחות היא המחיר של השיש למטבח.
עזבו אתכם מסוכני מכירות שרק רוצים להוציא מכם יותר כסף וחשבו על מסגרת התקציב שעומדת לרשותכם.
עם כל כך הרבה אפשרויות, אתם לא חייבים לקחת הלוואה כדי להתקין משטח איכותי ויפה שישרת אתכם נאמנה.
באופן כללי, ככל שמדובר במטבח גדול יותר, כך ההפרשים במחיר יכולים לעלות ולהיות משמעותיים יותר.
שיפוצים ובנייה הם תהליכים יקרים שכמעט אף פעם לא יודעים איפה הם מסתיימים ואם תבחרו את המשטח בשיקול דעת, תוכלו לקבל את התמורה הטובה ביותר לכספכם.
רוצים לשמוע עוד? להתייעץ עם מומחה ולקבל פרטים נוספים? אנו מזמינם אתכם ליצור עמנו קשר ו/או להגיע לאחד מאולמות התצוגה שלנו.
התקשרו אלינו או שלחו הודעה ונשמח לעמוד לשירותכם.

סוגי שיש למטבח – המדריך המלא
בחירת שיש למטבח לא פשוטה כפי שרבים נוטים לחשוב. ישנם סוגים רבים עם מאפיינים, תכונות ומראה שונים. לכן בבואכם לבחור את סוג השיש למטבח אתם צריכים לשקלל מספר גורמים. מעבר למראה, שהוא ללא ספק אחד הגורמים המשמעותיים ביותר, קחו בחשבון גם את נושאי העמידות, ניקיון וכמובן מחיר. אז מה בוחרים גרניט, קוריאן, נאוליט או אולי אבן קיסר? במדריך שלפניכם, ננסה לעשות לכם קצת סדר בעניינים כך שתבינו מדוע לא כל סוג שיש מתאים למטבח ולצרכים שלכם כמו גם כיצד תעשו את ההחלטה המשתלמת ביותר עבורכם – כזו שתשלב פונקציונאליות לצד הנאה ומראה אטרקטיבי.

שיש למטבחים – קטלוג אבן קיסר
אחד המותגים הנפוצים ביותר בבחירת שיש למטבחים, הוא ללא ספק "אבן קיסר" ריכזנו בעבורכם את הדגמים המובילים במאמר אחד.

בחירת איש מקצוע להתקנת שיש במטבח
בואו נודה באמת, לא צריך לצפות בתכנית "יצאת צדיק" על מנת להבין שבישראל איתור איש מקצוע מהימן ומקצועי מצריכה מזל לא מועט. עובדה זו לא פוסחת מענף השיש למטבח. לצערנו הרב, ישנם בעלי מקצוע שיבטיחו לכם הרים וגבעות אך התוצאה לא תהיה דומה למה שהובטח לכם. כיצד לבחור באיש מקצוע מתאים – החל משלב ההובלות ועד לשלב של התקנה באופן מקצועי בביתכם.

טיפים חיוניים לשיפוץ מטבח
בדומה לעבודות שיפוץ שמוגדרות "קלות" כדוגמת עבודות בגבס, פרקטים, צביעת דירה וכדומה,שיפוץ המטבח הוא מהפעולות המומלצות לרענון סביבת המגורים בעלויות סבירות ובפרק זמן מתקבל על הדעת. יחד עם זאת, שיפוצים בכלל ושיפוץ מטבח בפרט עשויים להיות נושא כאוב – אתם בדרך כלל יודעים איך אתם נכנסים לזה אך לא תמיד יודעים איך לנהל את השיפוץ בצורה נכונה, מה שעלול להביא לסחבת ולתוצאות שהן לא פחות מהרות אסון.
במדריך שלפניכם, צוות האתר ריכז מספר טיפים חיוניים שיעזרו לכם להימנע מתוצאות יקרות ובעיקר כואבות.

דקטון או למינם – מה עדיף?
אם אתם שואלים את השאלה מה עדיף "דקטון או למינם", אפשר להבין שאתם מחפשים את הטוב ביותר למטבח שלכם. מדובר בשני משטחים שנחשבים למותגי קצה

דקטון או אבן קיסר – מה עדיף?
רבים מבין אלה שמחפשים משטח למטבח, ניצבים בפני השאלה באיזה שיש לבחור? עם מגוון רחב כל כך של אפשרויות, לא פלא שרבים לא ממש מבינים

התקנת שיש למטבח
התקנת שיש למטבח היא הפעולה החשובה ביותר לאחר בחירת השיש. מתקין טוב לא רק שיבטיח לכם התקנה איכותית, לעתים קרובות הוא עשוי להביא איתו יתרונות
בחירת שיש למטבח – שאלות ותשובות
אילו סוגי משטחים למטבח קיימים?
ישנם אינספור משטחים למטבח כשהבולטים הם משטחי קוורץ , פורצלן למטבח ושיש טבעי.
לכל אחד מהסוגים האלה יתרונות וחסרונות עליהם אנו דנים בהרחבה במדריך זה.
חשוב להכיר את היתרונות והחסרונות על מנת שתוכלו לקבל את התמורה המלאה למחיר.
כמה עולה שיש למטבח?
המחיר של שיש למטבח נע בטווחים מאוד רחבים בהתאם לגודל המטבח, סוג המשטח שאתם בוחרים, היצרן ואפילו הדגם של כל יצרן.
לכל זה צריך להוסיף אלמנטים אחרים כמו התקנות מיוחדות וכיוצא בזה.
אנו עושים מאמץ אמיתי כדי להוזיל את המחיר ועדיין לשמור על איכות בלי פשרות.
איך לבחור שיש למטבח?
בחירת שיש למטבח היא הרבה יותר מלקחת את מה שנראה הכי טוב בעין…
מדובר בתהליך שלם שבו צריך לקחת בחשבון את הצרכים שלכם, הטעם האישי ואת התקציב.
אנו מאמינים שעם כל כך הרבה משטחים ושיש למטבחים שמשווקים ב'שיש אגם' אנו בטוחים שתמצאו את מה שעונה לכל שלושת הדרישות האלה.
איפה אנחנו ממוקמים?
תוכלו להגיע לאולם התצוגה שלנו בראשון לציון ברחוב האצ״ל 47. כמו כן אנו מתקינים שיש בפריסה רחבה מאוד – מחדרה ועד דימונה. ראיתם דגם שמצא חן בעינכם? צרו איתנו קשר לקבלת הצעת מחיר משתלמת במיוחד.
איפה אפשר לראות חוות דעת?
אין כמו שיחה עם מישהו שכבר התנסה בשירות שלנו. נשמח לספק לכם רשימת ממליצים ולשתף אתכם בתיק העבודות שלנו.