שיש למטבח חיצוני מהווה את אחת הדרכים הבולטות בשדרוג המטבח החיצוני אך לפני שאתם מזמינים את השיש האהוב עליכם, יש כמה דברים שאתם חייבים לדעת.
בניגוד לשיש למטבח פנימי, שיש למטבחי חוץ צריך לענות על מספר דרישות שאם לא כן השיש לא יחזיק מעמד באופן מיטבי וההשקעה שלכם עשויה לרדת לטמיון.

זמן קריאה מוערך: 3-6 דקות
מה תמצאו כאן?
1. הגורמים שצריך לקחת בחשבון.
2. אפשרויות וחלופות.
3. סיכום – איזה שיש הכי מתאים למטבחי חוץ.
למה בכלל צריך שיש למטבח חיצוני?
מטבח חיצוני יכול לעלות לא מעט כסף ונשאלת השאלה האם כל כך חשוב להשקיע גם בשיש מתאים שמעלה את העלות עוד יותר?
אז נכון שאתם יכולים להסתדר עם משטח עבודה מנירוסטה או חומר דומה אחר אבל בואו ונודה על האמת, אם כבר משקיעים במטבח חוץ, רצוי שהוא גם יראה בהתאם, ישדר יוקרה ויאפשר לכם לנצל את המטבח באופן מיטבי ולהכין בו אוכל באופן הנוח ביותר. מעבר לעיצוב והנראות, שיש חיצוני איכותי מתאפיין בעמידות גבוהה לקרני שמש, עמידות להבדלי טמפרטורות, לגשם ולפגעי מזג אוויר. בנוסף הוא נוח מאוד לניקוי ותחזוקה ואם הוא באמת איכותי, תוכלו לחתוך עליו אוכל ואפילו להניח עליו סירים חמים בלי אביזרי עזר ובלי חשש שהוא יפגע.
בשורה התחתונה, שיש חיצוני איכותי משלב באופן המיטבי שימושיות לצד מראה יוקרתי, ואם ידכם משגת, מאוד מומלץ לשלב אחד כזה.

מה צריך לקחת בחשבון כשבוחרים שיש למטבח חיצוני?
יש הבדל עצום בדרישות ובתנאים שהשיש במטבח חוץ צריך לעמוד בהם ביחס לשיש במטבח רגיל. לפניכם הנקודות העיקריות שכל אחד צריך להכיר לפני שמקבלים החלטה לגבי סוג המשטח שמתקינים במטבח החיצוני.
חוזק השיש
חצר הבית או המרפסת שונים מהסביבה הביתית במגוון היבטים כאשר אחד מהם הוא מגוון סיכונים של חפצים שונים שיכולים לפגוע בשיש ולגרום לו שריטה, סדק או שבר.
זו הסיבה שבשיש למטבח חיצוני אתם צריכים לבחור בחומר חזק במיוחד כך שאפילו אם יקבל מכה לא יקרה לו כלום.
נקודה זו חשובה במיוחד מאחר ששריטות או סדקים (שלא לדבר על שברים), עשויים לפגוע בחוויית השימוש שלנו ובסוגים מסויימים של משטחים הם לא ניתנים לתיקון!
נקבוביות המשטח
שיעור הנקבוביות של המשטח מהווה מדד חשוב מאוד לניקיון השיש. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שככל שהמשטח נקבובי יותר, כך הוא נוטה לספוג כתמים ולכלוך ובסביבה חיצונית כידוע, הגורמים שיכולים ללכלך את השיש גדולים הרבה יותר ביחס לשיש במטבח הביתי.
צריך לזכור שניתן לטפל באופן יזום ולהפחית את שיעור הנקבוביות באמצעות מריחה תקופתית של חומרי איטום מסוגים שונים כשהאמצעי הנפוץ הוא שימוש בסילר אך בינינו – מי באמת ימרח את השיש אחת למספר חודשים..?
עמידות בפני חום
זה עתה סיימתם להכין את הבשרים על הגריל, הכנסתם אותם לסיר מתכת והנחתם אותם על השיש. נשמעת פעולה פשוטה ושגרתית למדי אך אם לא בחרתם שיש עמיד לחום, אתם עלולים לגרום לסדק בלתי הפיך כתוצאה מחשיפה לחום גבוה.
במדריכים רבים שפורסמו באתר עסקנו בעובדה שמשטחי שיש רבים אינם עמידים בפני חום – משמע שאם אתם מעוניינים להניח עליהם סיר חם, אתם צריכים לעשות שימוש במשטח מבודד ולא להניח את הסיר ישירות על השיש.
כשזה מגיע לשיש במטבח חיצוני, למי יש את הזמן להשקיע במשטחים מבודדים. העבודה צריכה להיות נוחה וזורמת ככל שניתן ולכן חשוב לבחור בשיש עם עמידות גבוהה לחום.
עמידות לקרני UV
קרני שמש יכולות להיות מאוד הרסניות לשיש. הפגיעה יכולה לבוא לידי ביטוי בשינוי גוון הצבע, דהייה ועוד, ולכן שיש חיצוני שחשוף בין היתר לקרני שמש חייב להיות עמיד להם.
גם כאן יש מספר סוגים שמגלים עמידות מוחלטת לקרני שמש ישירה בעוד שיש סוגים שיכולים להיות נהדרים במטבח הביתי אך לאחר שנה בחוץ יהפכו למכוערים.
תנאי מזג האוויר
שיש במטבחי חוץ בישראל צריך לעמוד בתנאי מזג אוויר משתנים כאשר בחלק מהאזורים השינוי יכול להיות קיצוני למדי.
קור, חום גשם וכיוצא בזה יכולה להרוס משטחים חזקים במשך הזמן ועל כן משטח למטבח חוץ חייב להיות בעל עמידות מיוחדת.

האם לבחור במשטח נירוסטה?
אפשרי בהחלט. אם העיצוב אינו מהווה שיקול מרכזי, משטחי נירוסטה יכולים להיות שימושיים מאוד.
יחד עם זאת, משטחי הנירוסטה עשויים להקנות למטבח החיצוני מראה שמתאים יותר למטבח מתועש ובמרבית המקרים, מי שכבר משקיע במטבח חוץ רוצה שהוא גם יהיה יפה וישדר את המסר המתאים.
תוסיפו לכך את העובדה שבדרך כלל מדובר בהפרשי עלויות נמוכים משום שמשטח במטבח חיצוני אינו גדול באופן יחסי ולכן ניתן להתקין להתקין משטח מרהיב במחיר הגיוני וסביר.

איזה שיש הכי מתאים למטבח החיצוני?
סוגי השיש שמתאימים למטבח חיצוני הם בראש ובראשונה משטחי גרניט פורצלן למטבח ולעתים גם שיש טבעי מסוג גרניט או קוורציט שעברו תהליך עיבוד מתאים.
אף על פי שגרניט פורצלן הוא דמוי שיש ואינו טבעי, זהו חומר מאוד חזק, עמיד ויפה שיכול להיות מעולה בבחירה כשיש חיצוני למטבח.
בין היתרונות של משטחי גרניט פורצלן שהופכים אותם לכל כך מתאימים ניתן למנות את הבאים:
- עמידות לפעגי מזג אוויר ולחשיפה לשמש.
- עמידות לחום או קור קיצוניים ולכן ניתן להניח עליהם סירים או כלים חמים.
- דוחים לכלוך.
- ניקיון פשוט ומהיר במרבית חומרי הניקוי.
- עמידות לשריטות.
- מומלץ לבחור בגרניט פורצלן עבה (2 סנטימטר) שיהיה עמיד הרבה יותר גם למכות ושברים.
- מחיר סביר ביחס לשיש טבעי.
חשוב לציין שלא כל משטחי הגרניט פורצלן מיוצרים באופן דומה ולכן מומלץ לבחור במשטח איכותי כמו שיש דקטון, אבן קיסר פורצלן או שיש אינפיניטי.
בכל אופן צריך לבדוק את העמידות של כל דגם (של היצרנים שהמומלצים) והתאמתו כשיש למטבח חיצוני.
גם שיש טבעי יכול להיות מעולה למטבח חיצוני אם כי צריך לזכור שיש סוגים רבים של שיש טבעי וחשוב לבחור באחד עמיד שמתאים לשימוש בתנאי חוץ. אנו משווקים שיש שיש גרניט ושיש קוורציט שנחשבים לעמידים במיוחד אך חשוב לקחת בחשבון שמחירם יקר באופן משמעותי.
בכל אופן מומלץ להימנע ממשטחים שאינם מתאימים לתנאי חוץ ובכלל זה משטחי קוורץ ואבנים יפות אך פחות עמידות.
אנו מתקינים מורשים של מיטב סוגי השיש ובאפשרותנו לסייע לכם למצוא בדיוק את מה שתואם לצורך, לעיצוב ולתקציב שלכם. צרו איתנו קשר כדי שנוכל להתאים לכם את הסוג הטוב ביותר במחיר הכי משתלם.