שיש קררה – יתרונות וחסרונות והאם כדאי לרכוש אותו?
שיש קררה מהווה את אחת הבחירות היוקרתיות בבחירת שיש למטבח ומי שמתכוון להשקיע בשיש סכום גבוה במיוחד, בוודאי לוקח בחשבון את הקררה כאחת האפשרויות המובילות. אך מה אתם באמת יודעים על שיש קררה והאם הוא באמת מתאים לשימוש במטבח? לפניכם המדריך שיסייע להחליט על בסיס עובדתי אם שיש קררה באמת מתאים גם למטבח ולא רק לכיס שלכם.
כדאי לדעת! בשיש אגם משווקים מגוון רחב של משטחי שיש טבעי ובכלל זה שיש קררה. באפשרותכם לצפות במגוון עצום של דגמים ועיצובים וליהנות ממחירים נוחים ומתקינים מקצועיים ומנוסים.
מהו שיש קררה?
נתחיל בעובדה העיקרית, שיש קררה הינו משטח טבעי שעשוי משיש אמיתי. נשמע לכם מוזר? הסיבה שאנו מציינים זאת היא שמרבית המשטחים שנמכרים כיום למטבחים בכלל אינם עשויים משיש ואינם טבעיים. קחו לדוגמה את משטחי אבן קיסר או משטחי הפורצלן למיניהם ותבינו שבערך 90% מכלל המשטחים במטבחים בישראל מיוצרים במפעלים ולא בטבע.
שיש קררה הוא סוג של שיש בגוון לבן או כחול אפור שנחצב במחוז קאררה שבאיטליה ומכאן נובע שמו. הוא ידוע בהרכב גרגרים עדין המעניק לו משטח חלק בוהק ובמראה יוקרתי. כמה יוקרתי? שיש קררה משמש בין היתר לחיפוי של דלפקים במלונות יוקרה, לעיצובים מרהיבים בעת הנוכחית ובעת העתיקה ומספרים שמיכאל אנג׳לו בכבודו ובעצמו היה מגיע למחצבות סלעי הקררה על מנת לבחור את הסלעים המושלמים ליצירות שלו (כשאחת היצירות שעשויות שיש קררה הוא הפסל המוכר של דוד המלך).
שיש קררה משמש לעתים קרובות בפרויקטי בנייה, לרבות ריצוף, משטחים וחיפוי קירות. הוא משמש כאמור גם בייצור של פסלים וחפצי נוי אחרים. בדומה לשיש קלקטה, גם שיש קררה הוא אבן נקבובית ורכה יחסית, ולכן היא דורשת איטום קבוע וטיפול זהיר למניעת נזקים. עם זאת, הוא בדרך כלל עמיד יותר וקל יותר לתחזוקה מאשר סוגים אחרים של שיש.
שיש קררה יתרונות
שיש קררה הוא אחד המשטחים הכי יפים שקיימים וככל שהמשטח יותר איכותי, כך המראה שלו הולך ומשתבח. אין ספק שאם רוצים ליצור רושם בפני מי שמגיע למטבח שלכם, אזי שיש קררה יעשה את העבודה על הצד הטוב ביותר (כל עוד אתם מתחברים למראה ושצבעי המטבח מתאימים).
כמו כן מדובר באבן שיש טבעית ולכן קשה עד בלתי אפשרי למצוא משטח בדיוק כמו שלכם כך שמדובר בפריט ייחודי ולא סביר שתראו את אותו המשטח אצל השכנים או החברים, שלא כמו משטחים סינטתיים שמיוצרים לפי קטלוג ושכל לוח יוצא בדיוק כמו הלוח הקודם.
עד כה הכל נשמע טוב אבל מעבר ליופי וליוקרתיות יש גם כמה חסרונות שכדאי לקחת בחשבון.
שיש קררה חסרונות
שיש קררה הוא אחד היקרים ביותר וההפרש במחיר עשוי להגיע לכדי מאות אחוזים ביחס למשטחי שיש איכותיים מאוד כדוגמת שיש דקטון או אבן קיסר פורצלן. לאור זאת מדובר באחת האפשרויות היקרות ביותר ולמראה היוקרתי באמת יש מחיר.
האם המחיר הזה משתלם מבחינת פרקטיקה? לא בהכרח. שיש קררה אומנם עמיד באופן יחסי לתנאי המטבח אך יש לו מספר חסרונות שחשוב לקחת בחשבון לפני שמחליטים לרכוש אותו, אחת כמה וכמה אם מדובר במטבח פעיל שבו אתם מרבים להכין אוכל ולבשל.
מבחינת עמידות לטמפרטורה, המשטח עמיד למדי אך בטמפרטורות קיצונויות הוא עשוי להינזק ולכן צריך להשתמש במשטח בידוד כלשהו לפני שמניחים על השיש חפצים חמים מאוד כמו סיר שזה עתה ירד מהכיריים.
מבחינת עמידות לשחיקה, שיש קררה הוא לא המשטח הכי קשוח ועמיד וחפצים חדים ובטח שחיתוך מזון ישיר עלולים להוביל לפגמים. החדשות הטובות הן שניתן לתקן את מרבית הפגמים האלה באמצעות טיפול החלקה ואיטום תקופתיים של בעל מקצוע.
הסעיף האחרון שאנו רוצים להתייחס אליו הוא העמידות לכתמים. שיש קררה אינו עמיד לחלוטין בפני כתמים ובמקרה של כתם, יכול מאוד להיות שתצטרכו להזמין בעל מקצוע לשיוף וחידוש השיש.
החסרונות האלה נראים קריטיים אך צריך להבין שניתן להסתדר איתם אם אתם ממש מאוהבים בקררה ומעבר לכך, מרבית הבעיות שעשויות להיגרם ניתנות לתיקון אם וכאשר (שלא כמו שמטחי פורצלן).
אף על פי כן, עם תג מחיר כל כך גבוה ובהנחה שאתם באמת עומדים לעשות שימוש במטבח, יכול להיות שכדאי לשקול חלופות כמו גרניט טבעי או חלופות זולות יותר אבל מאוד מומלצות כמו משטחי פורצלן איכותיים כדוגמת דקטון.
בשורה התחתונה, שיש קררה יכול להוות תוספת יפה ויוקרתית מאוד למטבח. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון את דרישות התחזוקה והטיפול של שיש מסוג זה לפני שמחליטים להשתמש בו במטבח שלכם.
שיש קררה היא אבן נקבובית ורכה יחסית, ולכן היא נוטה להישרט ולהתלכלך. כדי למנוע נזקים ולשמור על המראה במיטבו, יש צורך לאטום את השיש באופן קבוע ולהיזהר משימוש בחפצים חדים או שוחקים במשטח המטבח. בנוסף, חומרים חומציים כמו מיץ לימון וחומץ יכולים לצרוב את פני השיש אם הם באים במגע ממושך עם שיש קררה.
אם אתם מוכנים לקחת בחשבון את המאמץ היחסי, שיש קררה יכול להיות בחירה מהממת.
איך לתחזק שיש קררה?
להלן כמה הנחיות טיפול בשיש קררה:
- נקו את השיש באופן קבוע עם מטלית רכה ולחה וחומר ניקוי עם pH ניטרלי. הימנעו משימוש בחומרי ניקוי חומציים או שוחקים.
- יבשו את השיש היטב לאחר הניקוי כדי למנוע כתמי מים.
- בצעו איטום יזום של השיש מעת לעת כדי להגן עליו מפני כתמים ושריטות.
- השתמשו במשטח חיתוך ובתחתיות כדי להגן על פני השטח מפני חום וחומרים חומציים.
- הימנע משימוש בספוגים שוחקים או כריות קרצוף בעת ניקוי השיש מכיוון שהם עלולים לשרוט את פני השטח.
- הימנע מגרירה או שפשוף חפצים כבדים על פני השיש מחשש לשריטות.
באמצעות הכללים האלה ניתן לשמר את הקררה למשך שנים רבות.
מעוניינים בשיש קררה? התקשרו אלינו או שלחו הודעה ונשמח לייעץ ולסייע לכם לבחור את המשטח המתאים עבורכם. בשיש אגם מבחר משטחי קררה איכותיים וכמו כן אנו משווקים מורשים של יצרנים מובילים כמו אבן קיסר, קוסנטינו, אינפיניטי ועוד.
לייעוץ והצעת מחיר
מי אנחנו?
'שיש אגם' הנה חברה מובילה בתחומה בייצור, שיווק, עיצוב והתקנת שיש בישראל.
חברתנו גאה לספק שירות לקבלנים, מעצבים ולקוחות פרטיים כבר למעלה מעשור. נשמח לשרת גם אתכם וללוות אתכם לכל אורך תהליך בחירת השיש והתקנתו.
לקבלת ייעוץ חינמי, אנא פנו אלינו באמצעות הטלפון או על ידי השארת פרטים ונציג מטעמנו יחזור אליכם במהרה.
מדריכים וקטלוג
שיש גרניט
שיש גרניט למטבח שיש גרניט למטבח הינו מסוגי השיש המבוקשים. בניגוד למרבית סוגי
שיש אינפיניטי פורצלן
משטחי אינפיניטי פורצלן (שיש infinity) משלבים שימושיות ועיצוב באופן יוצא דופן שהופך אותם
משטח דקטון – שיש דקטון במחירים מיוחדים
משטח דקטון – שיש דקטון במחירים מיוחדים דקטון הוא משטח גרניט פורצלן המיוצר
אבן קיסר
שיש אבן קיסר שיש אבן קיסר הוא מהמשטחים הנפוצים ולא בכדי. שלל אפשרויות
שיש גרניט פורצלן למטבח
שיש גרניט פורצלן חולל מהפיכה בתחום החיפויים למטבחים הודות לתחזוקה מאוד נוחה ועמידות
אבן קיסר פורצלן
רק ב״שיש אגם״ רוכשים אבן קיסר פורצלן סוג א׳ עם אחריות מקורית לכל
שיש סיליסטון
משטחי שיש סיליסטון מבית קוסנטינו נחשבים לנפוצים במדינת ישראל אך לפני שאתם רוכשים,